0 0
Read Time:56 Second

SKOLSKJUTS OCH FÄRDTJÄNST | Trafik / Kommunikation / Uppsala kommun

>>
Skolskjuts, färdtjänst och daglig verksamhets transporter inom Uppsala kommun ska fungera bättre från och med måndag 9 september. Genom omfördelning av kvoter hos kommunens leverantörer ska fler bilar kunna köra och trafiken fungera bättre.

Uppsala Kommun har frågat samtliga leverantörer kring omfördelning av kvoter, och fått fram totalt 17 nya fordon som kan köra, varav sju bilar från kommunens största leverantör Trendtaxi. Vissa körs på heltid och andra på deltid. Det är en avsevärd förbättring mot hur det är just nu, och situationen ska därmed stabiliseras från och med måndag 9 september.

– Detta är givetvis under förutsättning att inget oplanerat inträffar, kommenterar Roger Lindström, områdeschef på Stadsbyggnadsförvaltningen.

I möjligaste mån kommer transporterna att samordnas så att de utnyttjas så effektivt som möjligt. 

När det gäller ersättning till de som drabbats ser kommunen nu över vilka möjligheter, skyldigheter och hinder som finns.

– Kommunen utreder möjligheten att ersätta utlägg. Som en del av den utredningen är vi tacksamma att få in underlag, för att sen återkomma till de drabbade hur det ska hanteras, avslutar Roger Lindström.

___________________________
Textförfattare: Uppsala kommun
___________________________

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.