0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second

| FRITIDSFISKE / LENNAKATTEN / UPPSALA KOMMUN |

>>
I centrala Uppsala råder fiskeförbud, främst för att rädda den rödlistade aspen som rör sig i Fyrisån till långt in på hösten. Men det finns alternativ för fiskeintresserade. Bland annat kan man ta sig med ångtåg eller buss till närliggande fiskevatten i kommunens friluftsområden Fjällnora och Hammarskog, där allemansrätten gäller och det är gratis att fiska med handredskap.

I centrala Uppsala råder fiskeförbud mellan Kvarnfallet och Hamnspången. Förbudet överträds tyvärr av fritidsfiskare som inte uppmärksammat skyltar vid ån eller information på uppsala.se och kanske därför tror att allemansrätten gäller även här.

– Förbudet har tillkommit för att skydda aspen, som är vår landskapsfisk och som är hotad. Vi vill därför att fiskeintresserade väljer att fiska längre ned efter ån. De kan också prova fisket vid våra friluftsområden, dit det går buss och till och med ångtåg, säger Zahrah Lifvendahl, vattenstrateg inom Uppsala kommun och VD i Fyrisåns vattenförbund.

Ångtåget som går till Fjällnora är förstås museijärnvägen Lennakatten som kör sina turer till och med 18 augusti. Ett annat alternativ är buss 810 från resecentrum. Vid Fjällnora finns bryggor, roddbåtar att hyra och tältplats för bara några tior, förutom camping och stugor.

Den som söker sig till Hammarskog kan ta buss från resecentrum, till exempel buss 108. Resan tar cirka 30 minuter. Vid Hammarskog finns bryggor och sex roddbåtar för uthyrning.

___________________________________
Artikeln bygger på ett pressmeddelande från
Uppsala kommun (urspr. publ. 24 juli 2019)

___________________________________

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.