0 0
Read Time:1 Minute, 44 Second

| BESÖKSNÄRING / UPPSALA / DESTINATION UPPSALA |

>>
För sjätte året i rad har Uppsala Convention Bureau*, del av Destination Uppsala, tagit fram en årsrapport med statistik över de möten och idrottsevenemang som arrangeras i Uppsala. Under 2018 ser man en stadig ökning av dessa arrangemang. Under förra året genomfördes 194 föreningsmöten med omkring 29 700 medverkande mötesdelegater och tack vare de nya arenaförutsättningarna i staden kunde också totalt 48 mästerskap och större idrottscuper genomföras här.

– Jämfört med andra städer i Sverige så presterar Uppsala jättebra. Som mötesstad så fortsätter vi att ligga i den absoluta toppen av den nationella rankingen, och är dessutom enda staden i landet som konsekvent ökat i antal möten per år de senaste fyra åren. säger Anna Lindström, chef för enheten möten och evenemang på Destination Uppsala. I den internationella rankingen klättrade Uppsala hela 21 placeringar och bibehåller också sin tredje plats som internationell mötesstad i Sverige, efter Stockholm och Göteborg. Det är glädjande!

De vetenskapliga och medicinska mötena fortsätter som tidigare år att dominera i antal, men man ser också en positiv utveckling av andelen kommunalt kopplade möten. Även idrottsevenemangen fortsätter att öka i antal och storlek, något som är ett direkt resultat av de nya arenaförutsättningarna i Uppsala.

Aktiviteter i form av möten och evenemang är otvivelaktigt positiva för besöksnäringen och ger goda förutsättningar för ett bra urval av restauranger, handel och hotell, året om för den som bor här eller besöker staden. 

– Ofta är ett möte eller ett evenemang också våra besökares första möte med vår stad. Genom ett gott värdskap under ett första besök ökar chanserna att få välkomna en mötesdelegat eller evenemangsbesökare hit igen, men som fritidsturister, avslutar Anna Lindström.

Viktigt att understryka är också de mindre synliga, men långsiktiga effekterna av ett möte eller evenemang som arrangeras i Uppsala tack vare ett så kallat värdskap på hemmaplan. Här kan till exempel nämnas, att de ger fler uppsala-verksamma personer möjlighet att delta, lära, synas och bygga nätverk, än om arrangemanget genomförs på annan ort.

__________________________________
Artikeln bygger på ett pressmeddelande
frånDestination Uppsala, publ. 1 juli 2019.

__________________________________

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.