0 0
Read Time:2 Minute, 8 Second

| BESÖKSNÄRING / TURISM / UPPTÄCKSFÄRD / PLANERING & BOKNING |

>>
Samtidigt som sommarsäsongen har dragit igång och turisterna ankommer till Uppsala har Destination Uppsala lanserat en ny webbplats. Design, funktionalitet och fokus på redaktionellt innehåll anpassat efter besökarnas intresse har varit ledord i utvecklingen av den nya sajten.
 Här kan besökare, genom att dela med sig av information om sin resa – vem de reser med och vad de vill uppleva – få personliga restips och skapa resplaner med hjälp av en aggregator kopplad till artificiell intelligens (AI).

Utvecklingen av Destination Uppsalas nya webbplats är baserad i goda insikter om hur dagens resenärer söker information inför och under sitt besök till Uppsala. Trender och statistik visar att användningen av mobilen under hela resecykeln har ökat markant mot tidigare. Många vill löpande kunna följa upp information och inhämta ny just via mobilen, och det styr hur resenären agerar under själva resan. Det är därför viktigt att upplevelser finns tillgängliga på de platser där resenärer hämtar inspiration, bokar och planerar sin resa – via mobila hemsidor.

– Med en ny webbplats med fokus på den mobila upplevelsen först, och ett redaktionellt innehåll anpassat efter besökarnas intresse har vi en bra grund för att på ett ännu bättre sätt paketera och marknadsföra de olika upplevelser som Uppsala har att erbjuda för besökare, säger Helena Bovin, Marknadschef på Destination Uppsala.

Även användargenererat innehåll blir allt viktigare i val av resmål och upplevelser då resenärer hämtar tips och rekommendationer och låter sig inspireras från en mängd olika digitala källor både inför och under en resa. Bilder och omdömen från andra besökare visas på Destination Uppsalas nya webbplats genom TripCruncher – en aggregator som hämtar in data från olika recensions-, event- och bokningsplattformar och som genom artificiell intelligens (AI) kan generera personaliserade förslag på vad besökaren kan göra och uppleva i Uppsala.

– Genom TripCruncher kan vi samla och visa data om vad som händer i Uppsala via olika recensions- och eventplattformar, och genom artificiell intelligens (AI) genereras sen lämpliga förslag på vad besökaren kan göra och uppleva i Uppsala utifrån olika parametrar, fortsätter Helena Bovin. På så vis kan man enklare hitta fram till intressanta aktiviteter just för mig. Att lokala aktörer arbetar mer aktivt med sin digitala närvaro på fler plattformar gör också att Uppsalas utbud visas upp på en ännu bredare front.

TripCruncher är utvecklat av start-up bolaget Dream Troopers i samarbete med Destination Uppsala och Visit Stockholm. Plattformen utvecklas kontinuerligt och är idag en beta-version.

Besök Destination Uppsala via den här länken!
_______________________________
Extern skribent: Destination Uppsala
_______________________________

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.