Uppsalas studenter målgrupp för årets ’Vintercyklisten’

(CYKEL / TRAFIKSÄKERHET / VINTER / UA KOMMUN)
>>          
För femte året i rad genomför Uppsala kommun sin satsning ’Vintercyklisten’. I år görs en särskild satsning på Uppsalas studenter. Utvärderingen av tidigare års deltagare visar att många fortsätter vintercykla efter att kampanjen är slut. Ansökningstiden sträcker sig från 15 oktober fram till 29 oktober.

För att delta ska man ha fyllt 18 år, bo och studera i Uppsala, och vilja cykla på vintern. Deltagarna ska cykla minst tre kilometer, tre gånger i veckan från 1 december till 31 mars. Resorna registreras via en app eller dator, deltagarna ska också svara på två enkäter. Nytt detta år är att studenterna också ska inspirera andra studenter att cykla säkert på vintern. Det ska de göra genom att informera och hålla i några olika event som handlar om trafiksäkerhet.

Eftersom det är viktigt att de som cyklar på vintern har rätt utrustning får de 40 som deltar vinterutrustning till både sig själva och till sin cykel

  • Dubbdäck (inklusive montering, avmontering och montering till nästa vintersäsong)
  • Cykelhjälmspåse
  • Reflexväst
  • Fodrat sadelskydd
  • Cykellysen (fram- och baklyktor)
  • Benreflexer

Intresset har under tidigare år varit stort, och Uppsala kommun har fått in många intresseanmälningar till projektet. Allt drar igång redan i november då de 40 som blir utvalda att vara med ska ordna event för andra studenter ute på Campus.

– I år vänder vi oss till Uppsalas studenter, en grupp som redan cyklar på vintern. Nu vill vi hjälpa dem att cykla säkrare, säger Johan Lundqvist (MP), ordförande i gatu- och samhällsmiljönämnden.

Även ett antal arbetsplatser runt om i Uppsala står för ett antal platser som är vikta för deras medarbetare.

Uppsala kommun har av Cykelfrämjandet utsetts till årets cykelstad 2018 och världens bästa klimatstad av Världsnaturfonden. En av motiveringarna är att Uppsala satsat på cykel som ett hållbart och miljövänligt resande. Vintercyklisten är en av de stora betendepåverkande insatserna som görs för att få fler att välja cykeln. I projektet ingår också arbetsplatser i Uppsala kommun.

_______________________
Avsändare Uppsala kommun
_______________________

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler nyheter

Uppsala vidare mot att bli europeisk kulturhuvudstad 2029

STUDIE | Distansundervisning ledde till minskad vård för psykisk ohälsa

LITTERATUR | Ny bok om strömmad läsning

Sportlovsveckan på UKK

Han blir Uppsalas nya stadsarkitekt

Uppsala utsedd till Sveriges främsta idrottskommun