F!-kandidater försöker skramla en halv miljon under helgen

(POLITIK / FEMINISTISKT INITIATIV / INSAMLING)
>>            
Idag drar Feministiskt Initiativs insamlingsdagar igång. Valbudgeten
 ligger på 3 miljoner och av dessa ska 2 miljoner kronor samlas in, och riksdagskandidaterna har fått i uppgift att skramla 10 000 kronor vardera till på söndag.
– Vi behöver deg helt enkelt, säger riksdagskandidaten Luis Lineo som bakar rosa muffins till försäljning inför kvällens homeparty.

Inför valet 2014 hade F!  en gemensam valbudget för EU-parlamentsvalet och riksdagsvalet på 500 000 kr, men lyckades sedan samla in 2 miljoner till sin valfond. Den sammanlagda valbudgeten under supervalåret 2014 landade därför på 2,5 miljoner. 

Nu är partiet igång med att samla in 2 miljoner inför årets valrörelse och idag drar partiers insamlingshelg igång. 10 000 kronor är målet för varje riksdagskandidat, och hittills har de visat prov på stor kreativitet:

  • Annelie Nordström, arbetsmarknadspolitisk talesperson,  auktionerar ut egenbroderade kuddar med feministiska motiv på sin facebook-sida
  • Ingrid Mårtensson, talesperson i gles- och landsbygdsfrågor, säljer sina smyckenpå sidan ”Arga tanten och Systrarna strul”
  • Luis Lineo, talesperson i säkerhetspolitiska frågor, säljer muffins med rosa glasyr inför kvällens homeparty i Skarpnäcks kulturhus.

– Partiet drivs med ideella krafter, vi saknar både kontor och personal, och det är så här vi får göra för att få ihop till tågbiljetter, tryckning av valaffischer och andra utgifter. Men i år slipper vi trycka och distribuera valsedlar själva, det är vi jätteglada för!, säger Amanda Mogensen, kommunikationsansvarig i Feministiskt initiativ.

Feministiskt initiativ redovisar öppet på sin hemsida alla bidrag över 20 000 kr. 
Här finner du information om detta: https://feministisktinitiativ.se/stod-oss/valfonden/

Feministiskt initiativ är en demokratirörelse. Vår ideologiska utgångspunkt är den antirasistiska feminismen. Med kärleken som drivkraft vill vi skapa ett jämställt samhälle där alla människor har samma rättigheter och möjligheter inom livets alla områden. Tillsammans vidgar vi demokratin med en genomgripande och sammanhängande politik mot alla former av diskriminering.

____________________________
Avsändare Feministiskt initiativ (F!)
____________________________

Fler nyheter

RANKING | Akademiska sjukhuset ett av världens bästa sjukhus

NÄRINGSLIV • SKOLA | Möt morgondagens entreprenörer på UF-mästerskapet

KULTUR | Youssou N’Dour till UKK

FORSKNING | Nytt världsrekord för CIGS-solceller till Uppsala universitet

Vi | Anonyma stödsamtal ska få fler att våga söka hjälp

Enligt redaktören: I am nineteen going on twenty, la la …