0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second

(SENIOR / UPPSALA KOMMUN / GRÄNBY / KOST)            
>>         
På lördag 5 maj ordnar Uppsala kommun provsmakning. Årets tema är god och bra mat för seniorer, helt i linje med målet att Uppsala ska vara en äldrevänlig stad. Mitt i Gränbystadens galleria ställer kommunens måltidsservice upp en monter och bjuder besökarna på smakprov på några av rätterna som serveras på kommunens äldreboenden och seniorrestauranger.

– Genom att ordna provsmakning vill vi göra Uppsalaborna uppmärksamma på mat för äldre och på kommunens ambitiösa ekomatsmål. Samtidigt får alla en chans att upptäcka vilka måltider som serveras i våra äldreboenden, ställa frågor till oss och träffa våra duktiga kockar, säger Sandra Harbom, utvecklingsledare på Måltidsservice.

– Att laga mat för äldre handlar mycket om att skapa smakfulla måltider som ger mycket energi, som är proteinrika och har rätt konsistens. Det är också viktigt att vi lyssnar på våra gäster och att vi kan individanpassa maten, fortsätter Sandra Harbom.

I år är femte året i rad som Måltidsservice ordnar provsmakning i Gränbystaden. Förra året besökte fler än 2 000 personer montern.

Tid: Lördag 5 augusti 10.00–15.30
Plats: Torgytan i Gränbystadens galleria (före detta Gränby Centrum), Uppsala

Uppsala kommuns satsning på ekologisk och klimatsmart mat fortsätter med målet att 100 procent av livsmedelsinköpen ska vara ekologiska år 2023. I mars 2018 hade andelen inköp av ekologiska råvaror ökat till 46 procent.
// Signerat Uppsala kommun
_______________________

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.