Kommunen sponsrar Storvretacupen

>>     
När Storvretacupen nu ordnas för 25 gången är det första tillfället där Uppsala kommuns beslut att stötta idrottsföreningar genom partnerskap används. Det innebär att kommunen minskar avgiften för övernattning i skolor och idrottshallar med 50 procent och hjälper till med kommunikationen av idrottsarrangemang för barn och ungdomar.

Från 27 december till 6 januari ordnas Storvretacupen för 25 gången. Cupen kännetecknas av jämställdhet, starka upplevelser och av sportslig och social utveckling genom att barn och ungdomar från hela Sverige och från drygt 80 utländska lag umgås och tävlar tillsammans. 

I år är det 740 lag som har anmält sig till innebandycupen. Det innebär att den närmar sig visionen om 1 000 lag år 2020. Lag från hela Sverige och från länder som Singapore, Ryssland, Ukraina och Italien deltar.

– Från Storvreta IBK är vi stolta över att ännu ett år arrangera Storvretacupen och att Uppsala kommun är med och stöttar oss, säger Peter Wennberg, cupgeneral.

Genom Destination Uppsala AB bidrar Uppsala kommun till att utveckla och marknadsföra cupen.

– Storvretacupen har blivit en fin tradition. Det är precis sådana här arrangemang Uppsala kommun vill stötta genom partnerskapet, där vi underlättar för idrottsföreningar som vill ordna tillfällen för barn och unga att lära känna varandra och röra på sig, säger Josefine Åhrman, avdelningschef för idrott och fritid.

I november fattade Uppsala kommun beslut om att utöka sitt stöd till föreningar som vill ordna idrottsarrangemang för barn och ungdomar, som till exempel Storvretacupen, genom partnerskap. 

Partnerskapet innebär att kommunen hjälper föreningar med att säkerställa att det finns idrottsanläggningar för spel, skolor för övernattning, matbespisningsmöjligheter, lokalvård och transporter och även med kommunikationsinsatser. Kommunen bidrar även genom att minska avgifterna för övernattning i skolor och hyra av matbespisning.

– Det är ett stort åtagande att ordna ett så här stort arrangemang. För att flera ska vilja och orka med att genomföra det går vi in och underlättar så långt det är möjligt, säger Josefine Åhrman.

I fjol livesändes 1 369 matcher från Storvretacupen. I år kommer alla matcher att sändas på nätet. 

Cupen arrangerades för första gången år 1994 och är världens största innebandycup. Storvretacupen arrangeras av Storvreta IBK och Uppsala kommun.
// Signerat Uppsala kommun

Fler nyheter

TRÄDGÅRD | Så minskar du risken för gräsbränder

FLOGSTA | Uppsalahem satsar på ljuskonst i studentområde

SAMHÄLLE | ”Vi vill alla samma sak, barnets bästa”

LAG & RÄTT | Misstänkt samband mellan sprängningar i september 2023

ÄRNA | Försvarsmakten överklagar dom i Uppsala Vatten-målet

MILJÖ | Förbud mot att elda trädgårdsavfall