0 0
Read Time:1 Minute, 49 Second

>>

Efter 3–1-segern hemma mot Bosnien-Hercegovina i februari är Sveriges herrlandslag klart för Davis Cup Finals för tredje året i rad.

 

Världens 16 bästa nationer deltar i världsfinalen som inleds med gruppspel 12-17 september i fyra olika europeiska städer: Bologna, Manchester, Split och Valencia (se lottning nedan).

I Sveriges lag finns Elias Ymer, Dragos Madaras, Leo Borg, Filip Bergevi och André Göransson. Davis Cup-kapten Johan Hedsberg har möjlighet att göra upp till tre förändringar i laget fram till dagen före första matchens start. Sverigeettan Mikael Ymer är inte tillgänglig för spel.

– Jag och Thomas (Enqvist, Davis Cup-tränare) har haft en tät dialog under sommaren och har nu landat i den här första truppen. Det har inte varit en lätt uttagning, men det är positivt att vi har en konkurrenssituation med flera spelare som är aktuella att ta plats. Det är tre landskamper på kort tid och vi behöver ha många som är redo att kliva in och spela i singel och dubbel. Det tycker jag att vi har med det här laget, säger Johan Hedsberg.

Varje landskamp består av två singelmatcher och en dubbel. Åtta nationer, två från respektive grupp, går vidare till slutspelet i spanska Málaga den 21-26 november.

Sveriges gruppspelsmotståndare är Chile (spelas 12 september), regerande världsmästaren Kanada (14 sept.) och hemmanationen Italien (17 sept.).

– Vi står inför en snortuff uppgift mot världsnationer. På papperet, rent rankingmässigt, är vi inte favoriter. Men, man har alltid möjligheter i tennis och alla går att slå. Det ska spelas om det och vi ska göra vårt yttersta för att hitta ett sätt att vinna varje match, säger Johan Hedsberg.

 

Sveriges lag – ålder, klubbtillhörighet och (singel/dubbelranking)

Elias Ymer, 27, Salk (181/-)
Dragos Madaras, 25, Fair Play TK (202/420)
Leo Borg, 20, KLTK (407/1075)
Filip Bergevi, 29, Fair Play TK (983/190)
André Göransson, 28, Höllvikens TK (-/69)

 

Lottning Davis Cup Finals:


Grupp A – Bologna, Italien
Kanada
Italien
Sverige
Chile

Grupp B – Manchester, England
Australien
Storbritannien
Frankrike
Schweiz

Grupp C – Valencia, Spanien
Spanien
Serbien
Tjeckien
Sydkorea

Grupp D – Split, Kroatien
Kroatien
Nederländerna
USA
Finland

 

Extern skribent: Svenska Tennisförbundet

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.