3 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

>>

Torsdagen den 27 april kommer Kungaparet till Uppsala. Alla Uppsalabor inbjuds att delta i firandet av H.M. Konungens 50 års-jubileum på tronen.

I ett halvt sekel har Carl XVI Gustav varit regent i Sverige. Detta uppmärksammas i Uppsala (bland annat) på torsdag, den 27 april då Kungaparet besöker vår stad. 

Värd för besöket är landshövdingen står som värd för besöket.
Kungen och Drottningen kommer att inviga Upplandsmuseets jubileumsutställning Kungligt besök – Uppland och Kungen. Därefter öppnar den för allmänheten.
Kungaparet möter efter museibesöket Uppsalaborna för ett publikt firande på S:t Eriks torg. Klockan 11.00 håller Kungen ett tal till de församlade på torget. Därefter följer en kortege med häst och vagn genom delar av staden.

Kortegevägen

Kortegen går norr ut på Sysslomansgatan för att sedan svänga vänster på Skolgatan. Efter att ha passerat Katedralskolan och Galleri Peder Strandh tar kortegen vänster på Kyrkogårdsgatan följt av vänster in på S:t Olovsgatan. Slutligen blir det en högersväng in på Övre slottsgatan för färd upp till slottet.

Trädplantering

Under dagen ska Kungaparet också hinna med plantering av träd i Slottsbacken. Torsdagen den 27 april blir en dag då många Uppsalabor kommer att ha möjlighet att se Sveriges Kungapar. Den som vill och har en skrivare kan via en pdf-fil från Länsstyrelsen printa och göra sin egen jubileumsflagga.

 

Extern skribent: Länsstyrelsen, 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.