0 0
Read Time:1 Minute, 34 Second
Sport och idrott / Uppsala kommun

>>

 

Så fort den nya konstgräsplanen i Gränby förklarades invigd och bandet var klippt, rusade alla eleverna från Gränbyskolan och Liljeforskolan in på sin nya plan.

 

– Konstgräsplanen är efterlängtad av många och blir en ny samlingsplats för både idrottsföreningar och skolelever. Planen är också en del av vår trygghetssatsning i området och ger utrymme för både träningar och lek för alla i området som gillar fotboll, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande.

Stämningen var på topp och det låg förväntan i luften. Det var över 500 otåliga elever som ville in på planen. När Annika Burström, från Uppsala kommun Skolfastigheter hälsat välkommen och Erik Pelling, kommunstyrelsens ordförande (S) tillsammans med Maria Patel, ordförande i idrotts- och fritidsnämnden (S) sagt några väl valda ord och klippt bandet, var det full rulle. Fotbollarna yrde liksom energin vid de olika stationerna. Gränby fotbollsklubb höll i fotbolls övningar. Ett tio-tal spelare från Svenska fotbollsförbundet presenterade gå-fotboll. Fritidsbanken och RF-SISU var också på plats. Och stationen med glass var riktigt uppskattad denna soliga dag.

– Vi är väldigt nöjda. Konstgräsplanen är FIFA-certifierad och godkänd för både bredd- och elitfotboll. Planen har ett unikt fyllnadsmaterial, så kallat konstgräsinfill. Det består till 98 procent av en specialsand som ger optimala förutsättningar när det gäller spelarsäkerhet, spelegenskaper och miljöaspekter. Vi hoppas att detta ska bidra till glädje och rörelse i Gränby under lång tid framöver, säger Annika Burström, projektchef vid Uppsala kommun Skolfastigheter AB.

Den nya planen i Gränby fyller Gränbyskolans och Liljeforsskolans behov av plats för fotbollsklasser, idrottslektioner och blir en samlingsplats för eleverna när de har rast. Efter skoltid kommer även föreningslivet att kunna boka planen. När den är inte är bokad är den öppen för alla som är sugna på spontanfotboll.

 

 

 

Extern skribent: Uppsala kommun • 2022-09-08

 

 

 

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.