0 0
Read Time:1 Minute, 21 Second
Uppsala kommun / Uppsala universitet

>>

 

Sedan kommunstyrelsen i januari 2021 beslutade att Uppsala ska ansöka om att bli kulturhuvudstad pågår ett fokuserat och brett arbete med att mejsla ut hur kulturen kan spela en större roll i stadsutvecklingen. Därför intensifieras nu samarbetet mellan Uppsala kommun och Uppsala universitet för att ta fram en ansökan till att bli europeiskt kulturhuvudstad 2029.

 

– För ett lyckat kulturhuvudstadsår måste hela kommunen komma samman. Det samarbetet påbörjar vi redan nu tillsammans med Uppsala universitet genom att undersöka hur kulturen kan utveckla kommunen. Med kulturen som drivkraft ska vi göra Uppsala till en än mer spännande plats att leva på, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande.

Uppsala universitet och Uppsala kommun har ett strategiskt samarbetsavtal för perioden 2022-2024. Under 2022 kommer fokus vara att titta närmare på hur kulturens kraft används för att driva utvecklingen i rätt riktning i ett Uppsala som utvecklas starkt och har högt satta ambitioner för klimatmässig, miljömässig och social hållbarhet.

– Uppsala universitets anställda och studenter utgör en stor del av stadens kulturengagerade. När kommunen nu tar initiativ för att Uppsala ska bli kulturhuvudstad applåderar vi det. Min förhoppning som rektor är att vi ska kunna utveckla våra samarbeten ytterligare och göra Uppsala till en ännu bättre stad att leva i, säger Anders Hagfeldt, rektor Uppsala universitet.

Uppsala universitetet deltar som ledande partner i det konsortium som efter beslut av European Institute of Innovation and Technology (EIT) ska driva EU:s nya Knowledge and Innovation Community (KIC), en miljardsatsning med inriktning på kultur och kreativa näringar.

 

Extern skribent: Uppsala kommun • 2022-07-04

 

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.