0 0
Read Time:2 Minute, 30 Second

>>

 

 

I morgon, onsdag, invigs Uppsala Talent Fair, en ny internationell rekryteringsmässa för Uppsalas spetsföretag i life science- och techbranschen. Över 400 personer har registrerat deltagande och många har bokat möten med rekryterande företag redan före mässan.

 

En ny modell av rekryteringsmässa ska attrahera fler nyckelkompetenser från hela världen till Uppsalas företag inom life science- och techbranschen. För många av företagen är brist på arbetskraft det största hindret för expansion.

Inför den digitala mässan Uppsala Talent Fair bjuder kommunen och dess samverkansparter in media och branschföreträdare till en invigning i stadshuset den 4 maj 16.15.

– Att vi alla parter – Uppsala kommun, Handelskammaren, Stuns Life Science, Region Uppsala, Uppsala universitet och Arbetsförmedlingen – ställer oss bakom en rekryteringsmässa är någonting nytt och ganska okonventionellt. Orsaken är att vi bedömer att behovet av nyckelkompetenser till de snabbväxande kunskapsintensiva företagen berör oss alla och är viktig för hela regionen. Uppsala behöver visa upp vilken fantastiskt spännande arbetsmarknad som finns här, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande.

Uppsala Talent Fair och initiativet Uppsala International Hub är två steg i en satsning i att förbättra möjligheterna för talanger att komma till och stanna i Uppsala, enligt Tomas Stavbom, regionchef på Stockholms Handelskammare i Uppsala län, som initierade mässan.

– Årets Uppsala Talent Fair är ett första försök att tillsammans sätta ljuset på de jobbmöjligheter som växer fram i Uppsala. För att klara expansionen behöver vi få fler talanger att söka sig till Uppsala eller stanna kvar här efter avslutad examen från universiteten, säger han.

Rekryteringsmässan kommer att vara kostnadsfri för arbetssökande. Hittills har över 400 personer registrerat biljetter till den virtuella mässan, varav cirka en tredjedel är internationella, främst från andra länder inom Europa.

Företagen som deltar på mässan har möjlighet att träffa kandidater till jobb som de har att erbjuda. Det sker genom jobbannonsering, matchning och personliga presentationsmöten. Över 75 mötesförfrågningar har lämnats in i förväg från talanger till företag i regionen med aktiva rekryteringar. 16 företag ställer ut, från växande uppstartsbolag till några av de största arbetsgivarna i regionen, alla inom techbranschen eller life science. Tillsammans erbjuder de ett hundratal jobb på mässan. Ett av företagen är Imint Image Intelligence.

– Mässan är ett nytt och spännande grepp och en bra möjlighet för oss att nå vidare än via våra vanliga kanaler, säger Imints vd, Andreas Lifvendahl, och fortsätter:

– Vi delar nog utmaningen med många andra bolag som har spetsteknologi – de rätta experterna kan finnas över hela världen och för att vara ett attraktivt alternativ behöver vi förutom att bli upptäckta också kunna erbjuda en helhet som fungerar, både i form av utmanande arbete och en välkomnande stad.

Uppsala Talent Fair genomförs i digital form under en dag, den 5 maj 9.00–19.00. Arrangör är Base10 på uppdrag av Uppsala kommun, Handelskammaren, Stuns, Region Uppsala, Uppsala universitet och Arbetsförmedlingen.

Invigningen sker i Stadshuset, Stadshusgatan 2, Uppsala, 4 maj, 16.15–17.15. Representanter från media är välkomna.

 

Extern skribent: Uppsala kommun • 2022-05-02

 

 

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.