0 0
Read Time:1 Minute, 49 Second
Uppsala östra / Nybyggnation

>>

 

Uppsala kommun har planer för en ny skola med tillhörande fritidsklubb och idrottshall i området Gunsta, öster om Uppsala. Skolfastigheter skrev nyligen under ett samverkanskontrakt med entreprenören Bygg Dialog som partner i byggprojektet.

 

Uppsala kommun bedriver sedan några år tillbaka omfattande nybyggnation i södra Gunsta. Med stor pågående inflyttning är en skola efterlängtad i området.

– Uppsala kommun fortsätter växa kraftigt i och kring tätorten, men också på landsbygden. Vi är stolta över att kunna bidra till det snabbt växande Gunstas fortsatta utveckling och ser fram emot att nu påbörja projektering. En ny skola med tillhörande fritidsklubb och idrottshall skulle bli ett lyft för närboende familjer och idrottsintresserade i området, säger Mikael Carstensen, vd Skolfastigheter.

 Anpassningsbara och hållbara skollokaler

Gunsta nya skola planeras bli en F-6 skola i tre plan med kapacitet att välkomna 630 elever. Skolbyggnaden är tänkt att husera tillagningskök och en matsal med kapacitet att laga 800 portioner per dag. En del av skolan planeras för att fungera som förskola under de två första åren och därefter anpassas tillbaka till skola.


Gunsta idrottshall – distansvy. 

 

Fastigheten är tänkt att omfatta även en fullstor idrottshall i två plan, med plats för fritidsklubb på det övre planet. Hållbarhet kommer i hög grad att prägla projektet Gunsta skola, vilken planeras att byggas i enlighet med certifiering Miljöbyggnad Silver och ha solcellspaneler på tak och bergvärme för uppvärmning.

Skolfastigheter tecknade i inledningen av mars ett avtal med Bygg Dialog AB för att i samverkan projektera den nya skolan och idrottshallen.

– Vi ser verkligen fram emot att starta upp ett nytt skolprojekt i partnerskap med Skolfastigheter i Uppsala. Att leda och organisera projekt tillsammans med Skolfastigheter från de tidiga skeden fram till färdig slutprodukt där barn, elever och verksamhet får vara delaktiga i en trygg process känns väldigt meningsfullt. Tillsammans skapar vi framtidens hållbara lärmiljöer, säger Michael Sundhäll, vd Bygg Dialog AB.

Gunsta skola och idrottshall har ritats av Cedervall arkitekter. Bygget av fastigheten, vars totala yta kommer att uppgå till cirka 30 000 m², planeras att starta i februari 2023, med planerad inflyttning för verksamheten till hösten 2025.

 

Extern skribent: Uppsala kommun

 

 

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.