0 0
Read Time:1 Minute, 2 Second
Landsbygden /  Uppsala kommun

>>

 

I måndags röstade Uppsala kommunfullmäktige för kristdemokraternas förslag om att uppdatera fördjupade översiktsplaner och planprogram för de större orterna på Uppsalas landsbygd.

– Kristdemokraterna har länge drivit vikten av att utveckla Uppsalas kransorter – hade Storvreta eller Björklinge blivit egna kommuner, som Knivsta, så hade det skett en kraftig utveckling redan. Därför är det nu väldigt glädjande att förslaget i vår motion att göra planprogram eller fördjupade översiktsplaner för våra större kransorter bifölls av kommunfullmäktige, säger Jonas Segersam (bilden), kommunalråd. Han fortsätter:

– Tyvärr fick vi avslag på resten av motionen vilken syftar till att vi ska se över möjligheten att utveckla våra historiska sockencentra – kyrkbyarna som i många fall redan innehåller både skolor, förskolor och samlingslokaler. Exempelvis Danmark, Funbo och Rasbo.

Kristdemokraterna i Uppsala kommun anser att man måste utveckla hela kommunen. Inte bara centralorten:

– Uppsala kommun är faktiskt Sveriges största landsbygdskommun med över 50.000 personer boende utanför Uppsala. Kommunen behöver bli mer aktiv att föra dialog med markägare som kan bidra till en utveckling av platser där infrastruktur och samhällsservice redan är utbyggd. Det gör att vi kan möta den starka efterfrågan från personer som vill flytta till vår kommun, avslutar Segersam.

Extern skribent: Kristdemokraterna i Uppsala kommun

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.