0 0
Read Time:1 Minute, 41 Second
Skola / Uppsala kommun

>>

 

De närmaste två åren kommer den nya grundskolan i Rosendal att växa fram. I inledningen av mars togs ytterligare ett viktigt steg framåt i processen, då Skolfastigheter skrev kontrakt med entreprenör för byggprojektet. Skolan kan nu påbörjas inom kort, med planerad byggstart senare i vår.

 

Att utöka antalet skolplatser i det snabbt växande Rosendal är högt prioriterat för Uppsala kommun. Skolfastigheter är involverade i flera byggen i bostadsområdet, exempelvis redan påbörjade Rosendals förskola, samt också de planerade byggprojekten Trollskogens förskola och Stadskogens förskola. Bygget av Rosendals skola har försenats efter flera turer rörande skolans storlek och utformning. Den nya grundskolan kommer att omfatta årskurs F-9 och byggs på Arne Tiselius gata 39, med kapacitet för 750 elever och en tillhörande fritidsklubb.

– Det känns väldigt roligt för oss på Skolfastigheter att vi nu äntligen närmar oss produktionsstart. Nu lämnar vi stafettpinnen vidare till vår entreprenör att de närmaste åren omvandla skolan och utemiljön från skiss till verklighet. En ny skola är mycket efterlängtad bland många familjer i Rosendalsområdet, säger Mikael Carstensen, vd Skolfastigheter.

I Rosendal ligger hållbart byggande till grund för hela områdets fortsatta framväxt. Höga krav på hållbarhet har präglat också konstruktionen av Rosendals nya skola, då byggnaden exempelvis kommer ha solceller på taket och certifieras enligt Miljöbyggnad Silver. Bygget av Rosendals skola kommer att påbörjas i april och färdigställas i slutet av juni 2024. Verksamheten, som idag till stora delar är inhysta i skolmoduler, beräknas kunna påbörja inflyttning i lokalerna i juli 2024 och sedan öppna upp för elever till höstterminen samma år.

– Skolan blir ett viktigt tillskott i området. Den förenar hög elevkapacitet med trivsamma, hållbara och funktionella lösningar i inomhus- och utomhusmiljön – exempelvis genom en intilliggande allaktivitetsyta som kompletterar skolgården under skoltid, säger projektledare Bo Thorell.

Den 8 mars signerade Skolfastigheter ett kontrakt med entreprenören EAAB som nu blir generalentreprenör i byggprojektet. Rosendals nya skola har ritats av Sweco Architects och Ramböll står bakom designen av skolans utemiljö.

 

Extern skribent: Uppsala kommun

 

 

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.