0 0
Read Time:1 Minute, 21 Second
Senior / Uppsala kommun

>>

 

Äldrenämndens arbetsutskott har beslutat att häva hemvårdsavtalet med Attendo Sverige AB. Orsaken är upprepade och allvarliga brister och avtalsbrott. De brukare som berörs kommer att få stöd från kommunen att välja ny utförare.

Eftersom Attendo har ett och samma avtal om hemvård med Uppsala kommun så berörs all hemtjänst och hemsjukvård som företaget bedriver inom kommunen. Det är drygt 500 personer som får sin hemtjänst eller hemsjukvård från företaget. De kommer nu få hjälp och stöd från kommunen att genomföra byte av utförare.

– Uppsalas äldre ska få den goda omsorg de har rätt till.  Nu har vi funnit mycket allvarliga brister och väljer därför att avbryta vårt avtal med Attendos hemtjänst. Den som har hemtjänst från Attendo kommer få hjälp från kommunen att byta utförare, säger Eva Christiernin (S), äldrenämndens ordförande.

Uppsala kommun gör kontinuerligt uppföljningar för att säkra att verksamheten håller den kvalitet som avtalen säger. Uppföljningar görs också på individnivå. De uppföljningar som vård- och omsorgsförvaltningen gjort av Attendos hemvårdsverksamheter visar på brister och avtalsbrott som är av den art att de är grund för hävning av avtal.

All hemvårdsverksamhet kopplad till Attendo upphör senast 30 april 2022. Övergång till ny utförare sker i takt med att berörda brukare gör sitt omval.

 

Om valfrihetssystemet för hemvård

Hemvård är Uppsala kommuns samlade begrepp för hemtjänst och hemsjukvård. Hemvård är ett av Uppsala kommuns valfrihetssystem. Upphandling sker genom lagen om valfrihetssystem, LOV. Utöver dem hemvård som kommunen bedriver i egen regi så finns LOV-avtal med fem externa utförare, varav Attendo är en.

Extern skribent: Uppsala kommun

 

 

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.