0 0
Read Time:1 Minute, 31 Second
Jämställdhet / Uppsala kommun

>>

 

Idag, på den internationella kvinnodagen, presenterade Uppsala kommuns jämställdhetsråd vinnaren av jämställdhetspriset 2022. Av finalisterna offentlig konst, arbetsmarknadsförvaltningen och enheten strategiskt stöd på socialförvaltningen var det till slut strategiskt stöd på socialförvaltningen som fick ta emot det ärofyllda diplomet och prissumman 25 000 kronor.

 

– Våld i nära relation och hedersrelaterat våld och förtryck är otroligt viktiga jämställdhets- och frihetsfrågor. Uppsalas arbete ligger i framkant tack vare en enhet inom kommunen som med engagemang, emfas och professionalitet arbetar systematiskt med att hjälpa berörda individer. Enheten får en välförtjänt utmärkelse för sin drivkraft och initiativ till att stärka och främja jämställdheten i Uppsala kommun, säger Mohamad Hassan (L), kommunalråd och jämställdhetsrådets ordförande.

 

Enheten strategiskt stöd har utvecklat, samordnat och stöttat socialförvaltningens och Uppsala kommuns mångfacetterade arbete mot våld i nära relation och hedersrelaterat våld och förtryck. Ett systematiskt arbete, omfattande utbildningar och en bred samverkan med såväl civilsamhälle som myndigheter har lagt en stabil grund för ett kompetent bemötande av våldsutsatta i behov av stöd, råd och skydd.

–Vår målsättning har alltid varit att öka kunskapen om våld i nära relation och hedersrelaterat våld och förtryck. Vi har sett att det finns luckor att fylla som i slutändan riskerar att drabba våldsutsatta som vänder sig till oss för att få stöd och hjälp. Vårt fokus är målgruppernas behov och vårt öra måste alltid ligga närmast dem, säger Sofia Venemalm, strateg på socialförvaltningen.

 

Jämställdhetspriset delas ut för att uppmärksamma inspirerande exempel på verksamheter och medarbetare som bidragit till att stärka och främja jämställdheten i Uppsala kommun. Jämställdhetsrådet är ett forum för dialog mellan förtroendevalda och externa aktörer. Rådet ska öka kunskapen om jämställdhet och hbtqi och höja medvetenheten om vikten av dessa perspektiv i Uppsala kommun.

 

 

Extern skribent: Uppsala kommun • 2022-03-09

 

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.