1 0
Read Time:2 Minute, 3 Second
Debut / Kriminalroman

>>

 

Rektorn och gymnasieläraren Anders Danell från Uppsala debuterar i februari med spänningsromanen “Föraktad blir fursten”:

Om bokens handling:
Ledarskapsinfluencern och före detta Katteeleven Vincent Adonis är en gränslös och motvillig rektor på Katedralskolan i Uppsala. Gradvis börjar han förstå att destruktiva krafter som han alstrade som elev nu hotar att slå tillbaka mot honom själv i rollen som rektor.

 

Det ligger förstås nära till hands att dra slutsatsen att författaren Anders Danell skriver självbiografiskt i sin debutroman “Föraktad blir fursten”. Huvudpersonen är, precis som Danell, gymnasierektor och lärare. Författaren arbetade själv 17 år på Katedralskolan i Uppsala, där en stor del av deckaren utspelar sig. Men Anders Danell bedyrar att ”här tar likheterna slut”.

 


Framsidan på spänningsromanen Föraktad blir fursten.

 

Romanens protagonist Vincent Adonis har precis tillträtt som rektor på den prestigefyllda Katedralskolan i Uppsala, samma skola som han själv gick på som gymnasieelev. Han leder landets mest sedda Youtube-program om ledarskap och är känd som en hipp influencer. Men han börjar tröttna på det lättvindiga yrket och söker sig därför tillbaka till skolan och rektorns ledarposition. 

Oväntat dyker chansen upp när den förra rektorn mördas på sin första arbetsdag och hennes syster mystiskt försvinner. Det dröjer emellertid inte länge innan den nyblivne rektorn återigen börjar längta bort från den byråkratiska tristessen och läroverksmaffian som omger honom. Plötsligt en dag dyker hans gränslösa och karismatiske kusin Maxi upp utanför skolan och berättar om en droghärva på Uppsala universitet där han jobbar, något som även påverkar Vincents skola. Maxi har nämligen inblick i de känsligaste angelägenheterna, de som inte ens polismyndigheten lyckas samla information om. 

Vill Vincent samarbeta med Maxi? Och vilka krafter var det egentligen som Vincent alstrade under sin egen gymnasietid, och som nu verkar drabba honom som rektor?

Den 17 februari 2022 debuterar Anders Danell som deckarförfattare med ”Föraktad blir fursten” hos förlaget Saga Sverige. Vid sidan av författarskapet arbetar han som passionerad och undervisande rektor på en gymnasieskola i Sollentuna. Danell har en bakgrund som gymnasielärare, universitetslärare, rektorsutbildare, föreläsare och läromedelsförfattare i svenska och litteraturkunskap för gymnasiet. 

Med sin deckardebut lämnar han sakprosan bakom sig och skriver liv i de dunklare djupen i sin fantasi: Det som lockar och det som skrämmer – både läsaren och honom själv.

 

Romanen “Föraktad blir fursten” finns tillgänglig från den 17/2 som e-bok på sajter som Bookbeat och Adlibris.

 

Extern skribent

 

 

 

 

 

Happy
Happy
100 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.