0 0
Read Time:1 Minute, 32 Second
Cykling / Uppsala kommun

 

Uppsala är Sveriges främsta cykelstad. När marknaden växer och cyklarna blir mer avancerade och elektrifierade har det blivit brist på cykelmekaniker och cykeltekniker. I höst startar kommunen därför en ny vuxenutbildning för cykelmekaniker/tekniker.

 

Uppsala kommun och näringslivet samverkar kontinuerligt för att fånga upp nya behov och utvecklingsmöjligheter inom olika områden. Ett behov som uppmärksammats i samtal med företrädare för den växande cykelbranschen är att det saknas utbildade tekniker/mekaniker. Därför startar i höst en ny utbildning till cykeltekniker inom kommunens vuxenutbildning.  

– Branschföreträdare har lyft upp behovet med oss och att det egentligen inte finns några utbildningar idag. De anställer och utbildar sina egna mekaniker, vilket blir dyrt och ohållbart i längden för företagen, säger Ayse Mutlu-Güler, näringslivsutvecklare i Uppsala kommun.  

Uppsala kommun arbetar medvetet med att hjälpa invånarna till försörjning. En del i det är att erbjuda yrkesutbildningar som efterfrågas och där människor kommer ut i arbete efter utbildningen. 

– Det blir en relativt kort utbildning som ändå ger ett yrke där efterfrågan på arbetskraft är stor. Det är en fin möjlighet för den som vill komma ut i arbete, berättar Ulrika Grönqvist, vuxenutbildningschef, som hoppas på stort intresse för utbildningen. 

Den nya utbildningen till cykeltekniker kommer att innehålla både teoretiska delar och praktiska moment. Även praktik hos företag ingår 

– Cykeln är ett självklart transportmedel för Uppsalabor och det behövs fler mekaniker när tekniken blir alltmer avancerad. Detta är en del av den kontinuerliga utvecklingen av befintliga och nya utbildningar för att fler ska kunna försörja sig och för att Uppsala ska utvecklas som stad, säger Mohamad Hassan (L), ordförande arbetsmarknadsnämnden. 

 

Extern skribent: Uppsala kommun

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.