0 0
Read Time:1 Minute, 49 Second
Kollektivtrafik / Uppsala kommun »

 

Nu har UL:s bussar börjat gå genom Rosendal. Det är linjerna 1, 3 och 11 som dragits om så att de trafikerar två hållplatser i den nya stadsdelen, Talltorget och Rosendals torg. Därmed har ett viktigt steg på vägen tagits för Rosendal, som planerats just för hållbart resande.

 

Stadsdelen Rosendal har växt fram under de senaste åren och räknas som ett av Sveriges mest innovativa bostadsområden, där nya idéer samlats om hur en modern stad ska byggas. En av grundtankarna har varit just hållbart resande med fokus på gång-, cykel- och kollektivtrafik. Nu är huvudgatan Torgny Segerstedts allé och Gerd Enequists gata så pass färdiga att stadsbussarna kan släppas på.

– I Rosendal ska det vara enkelt att resa kollektivt. Den nya stadsdelen kommer fortsätta växa fram med fler bostäder, förskolor och skola. Men redan nu börjar mycket komma på plats. Jag hoppas att många Uppsalabor passar på att besöka de fina parker och restauranger som redan finns där idag, säger Erik Pelling (S), ordförande kommunstyrelsen.

Det är busslinje 1, 3 och 11 som börjat gå genom Rosendal. En hållplats heter Talltorget och ligger på Torgny Segerstedts nära korsningen med Gerd Enequists gata. Den andra hållplatsen är Rosendals torg och ligger även den på Torgny Segerstedts allé strax söder om Sidenbigatan. I rusningstrafik kommer upp till totalt 20 bussar per timme att passera genom Rosendal.

– Det ska vara enkelt, snabbt och smidigt att resa hållbart i Uppsala. Med utökad kollektivtrafik i Rosendal förenklar vi vardagen för invånarna i stadsdelen genom att binda samman busslinjenätet med övriga delar av Uppsala, säger Rickard Malmström (MP), ordförande gatu- och samhällsmiljönämnden.

Utvecklingen av Rosendal pågår fortfarande för fullt, etapp två håller på att färdigställas och etapp tre är under utbyggnad. Dock finns redan nu många anledningar att ta bussen hit. Till exempel restauranger, parker, offentlig konst, idrott och aktiviteter.

– När man flyttar till ett nytt bostadsområde brukar man ju ganska direkt undersöka vilka möjligheter man har att åka kollektivt till och från hemmet, så det är oerhört positivt att vi nu kan tillgodose Rosendalsborna med nya hållplatser, säger Karin Svingby trafikdirektör Region Uppsala.

 

Extern skribent: Uppsala kommun, 2021-12-13

 

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.