EKONOMI | KOMMER UMLN ATT FORTSÄTTA GES UT?

Hämtad från UMLN #4, 2021 »

 

Att driva UMLN är en ynnest på de flesta sätt. Framförallt då vi som arbetar med magasinet får ta emot så positiva omdömen från många av er läsare, både i skrift och ansikte mot ansikte. Vi tror dessutom på värdet av att förvalta ett litet men uppskattat lokalt magasin; en tidskrift som rentav kana vara unik i sitt slag i Sverige.

Baksidan av att driva ett magasin som UMLN har varit, och fortsätter att vara det, den ekonomiska aspekten allena. För att göra det tydligt än en gång: UMLN erhåller inga som helst statliga, kommunala (o.s.v.) bidrag. Det drivs enbart tack vare de företagare som väljer att annonsera i det. Många av dessa är återkommande annonsörer. Näringsidkare som ser framåt och bortom den ekonomiska situationen för stunden. Företagare som genuint bryr sig om sitt närområde. Vi på UMLN är otroligt tacksamma gentemot er som har visat er uppskattning för vårt magasin genom att sätta in ett bidrag på dess konto. TACK för det!

När nu tryckerierna drabbas av allt högre kostnader vid inköp av papper spiller det av naturliga skäl över på oss som är kunder hos dem. Inför 2022 står vi och väger inför att antingen dra ner på antalet utgivningar ytterligare; till två årliga helnummer (precis som detta) och två mindre skrifter däremellan. Alternativ två är det som gör mest ont, och det är dessvärre ett inte helt osannolikt scenario: Att vi släcker ner redaktionen en gång för alla. Det sistnämnda smärtar att ens tänka på, tycker jag. Men till syvende och sist är det, beklagligt nog, mammon som fäller avgörandet och vi får vänta och se framåt inledningen av 2022 vilket beslut vi har kommit fram till.

Där slutar artikeln som den ser ut i UMLN:s fjärde pappersutgåva för 2021. Här på webben väljer vi att följa upp med en vädjan om din hjälp med att möjliggöra för magasinets framtid. Om du vill bidra har du Plusgiro- och Swishnummer nedan. Tack på förhand! 

Plusgito: 409696-2
Swish: 123-5680160

Signerat: Peder Strandh, Uppsalamagasinet Luthagsnytt (UMLN)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler nyheter

Uppsala vidare mot att bli europeisk kulturhuvudstad 2029

STUDIE | Distansundervisning ledde till minskad vård för psykisk ohälsa

LITTERATUR | Ny bok om strömmad läsning

Sportlovsveckan på UKK

Han blir Uppsalas nya stadsarkitekt

Uppsala utsedd till Sveriges främsta idrottskommun