0 0
Read Time:1 Minute, 21 Second
CYKEL / Uppsala kommun

 

Uppsala kommun har nu en plan för att göra gång- och cykelväg hela vägen från centrum till Ulva, norr om Uppsala. Tanken är att vägen ska bli ett rekreationsstråk och underlätta cykelpendling.

Förslaget på en ny detaljplan innebär att en fem kilometer lång gång-och cykelväg kan byggas mellan Ulva och Klastorp. Den blir därmed en fortsättning på den befintliga gång- och cykelvägen som går längs med Fyrisån mellan centrum och norra delen av Librobäck. Cykelvägen blir en del i ett större cykelvägsnät.

Målet är att gång- och cykelvägen ska fungera som ett rekreationsstråk och tillgängliggöra det populära besöksmålet Ulva kvarn. Cykelvägen kommer även förbättra möjligheten att pendla med cykel mellan Uppsala och Broby, Bälinge och Björklinge.

– Här slår vi två flugor i en smäll med en cykelväg till Ulva samtidigt som vi tar chansen och utvecklar årummet. Fler kommer kunna cykla längs med ån och upptäcka nya delar av Uppsala, säger Ylva Stadell (S), plan och byggnadsnämndens ordförande.

 


Illustrationsbild.

– Äntligen får vi till cykelvägen till Ulva. Med de här planerna sätter vi punkt för en långbänk. Här ska man både kunna cykelpendla och cykla på utflykt, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande.

 

Planläggningen av gång- och cykelvägen är en viktig del av satsningen för att tillgängliggöra årummet och öka kontakten med vattnet. Dragningen följer fastighetsgränser och vägren för att minimera byggandet på jordbruksmark.

– Under planläggningen har vi försökt göra avvägningar mellan nyttan med en gång- och cykelväg och vilka konsekvenser som kan drabba markägarna längs sträckningen, säger Selma Ogden, planarkitekt.

Samrådstiden meddelas på uppsala.se så snart den bestämts.

 

Extern skribent: Uppsala kommun

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.