0 0
Read Time:1 Minute, 14 Second
Arbetsmarknad • Uppsala kommun  >>

 

Kommunens satsning på Utbildnings- och jobbcenter i Gottsunda har varit en framgång och kommunen har utökat närvaron även i Kvarngärdet och Gränby. Den 11 november invigdes de nya lokalerna.

 

I april flyttade Utbildnings- och jobbcenter in på Råbyvägen 37. Satsningen på Utbildnings- och jobbcenter i Gränby Kvarngärdet är en del av handlingsplanen för området. Genom ökad närvaro och högre tillgänglighet får fler möjlighet att finna vägar till att försörja sig.

Vid invigningen talade Mohamad Hassan (L), ordförande arbetsmarknadsnämnden, och Lena Winterbom, förvaltningsdirektör arbetsmarknadsförvaltningen. Bandet till lokalerna klipptes av Siham, som tidigare besökt verksamheten och fått stöd genom Utbildnings- och jobbcenter i Gottsunda. Hon har efter det fått flera jobb och studerar nu heltid till barnskötare.

– Verksamhetens närhet och tillgänglighet möjliggör enkla och spontana möten som kan vara avgörande för mångas framtida möjligheter att hitta sin egen försörjning. Om vi får fler föräldrar i arbete skapar vi även bra förebilder och en större känsla av delaktighet i samhället, säger Mohamad Hassan (L), ordförande arbetsmarknadsnämnden.

– Vi har sett vilka effekter Utbildnings- och jobbcenters etablering i Gottsunda har inneburit och det är både glädjande och naturligt att vi utvidgar verksamheten till fler stadsdelar, säger Lena Winterbom, direktör arbetsmarknadsförvaltningen.

Utbildnings- och jobbcenter finns på flera platser runt om i Uppsala och här kan de som söker utbildning eller arbete gå en vuxenutbildning, delta i arbetsmarknadsinsatser och få information om jobb och praktik.

 

Extern skribent: Uppsala kommun 2021-11-11

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.