0 0
Read Time:1 Minute, 15 Second
— Coronapandemin 2021 —

 

 

Från idag, fredag 4 juni, kan alla som är 44 år och äldre boka tid för vaccination mot covid-19 i Uppsala län.

 

Region Uppsala öppnade egenbokningen för vaccination mot covid-19 den 2 juni, till att börja med för 46-åringar och äldre. Nu sänks åldergränsen så att även 44- och 45-åringar kan bli vaccinerade.

– Vi valde att starta försiktigt för att vara säkra på att bokningssystemet klarade trycket och att alla som ville boka vaccination skulle kunna få en tid. Vi har fortfarande gott om lediga tider och ser att vi kan öppna upp för fler. Vaccinet räcker, säger Erik Sköldenberg, chefsläkare vid Regionkontoret och produktionsansvarig för vaccinationerna.

Region Uppsala har inte bestämt något fast åldersintervall när kommande grupper ska släppas på.

– Den här gången var det lagom att bjuda in ytterligare två årskullar, men vi anpassar oss hela tiden efter tillgång och efterfrågan på vaccin. När vi har utrymme för att erbjuda större grupper vaccination så kommer vi att göra det. Det viktiga är att så snabbt som möjligt nå en hög vaccinationstäckning och att utnyttja allt vaccin vi får, säger Erik Sköldenberg.

För att boka sig för vaccination mot covid-19 ska man i första hand gå in på webbplatsen 1177.se och logga in med e-legitimation. Den som inte har möjlighet att göra detta, till exempel på grund av tekniska eller språkliga hinder, kan ringa till Region Uppsalas bokningstelefon.

 

Extern skribent: Region Uppsala

 

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.