0 0
Read Time:1 Minute, 23 Second
— Uppsala kommun —

 

 

Under pandemin har besökstrycket varit hårt på kommunens friluftsområden, och särskilt i Fjällnora. Gatu- och samhällsmiljönämnden har nu fattat beslut om att godkänna den utvecklingsplan för Björklinge och Hammarskogs naturreservat och friluftsområde, som tagits fram i syfte att erbjuda uppsalaborna fler möjligheter till ett rikt friluftsliv.

 

I takt med att Uppsala kommun växer så ökar behovet och efterfrågan på aktiviteter vid kommunens friluftsområden. Andra populära friluftsområden som ex Fjällnora är i behov av avlastning, särskilt under helger och vackert väder då besökstrycket blir väldigt hårt. Vid Björklinge och Hammarskogs friluftsområden finns en stor potential att möta detta behov.

– Hammarskog och Björklinge kommer erbjuda naturupplevelser, friluftsaktiviteter, kultur och såklart fika för hemestrande uppsalabor i alla åldrar, året om. Det kommer även bli lättare att cykla dit, säger Rickard Malmström (MP), ordförande gatu- och samhällsmiljönämnden.

Enligt den godkända utvecklingsplanen kommer de olika delarna att utvecklas successivt, med start från och med nu och fram till år 2025.

 

Björklinge friluftsområde

Enligt en undersökning är Björklinge friluftsområde mest känt för sitt bad och camping. För att utveckla området ytterligare behövs en åretruntöppen bemannad servicebyggnad med enklare servering och möjligheter till att hyra friluftsutrustning. Även infrastrukturen i form av parkering och tillgänglighet till området via cykel behöver prioriteras.

 

Hammarskogs naturreservat och friluftsområde

Kommunens planering för Hammarskog är att inledningsvis rusta upp och utveckla uthyrda lokaler. Kaféet får utökade öppettider, en besöksmottagning iordningsställs och det blir uthyrning av friluftsutrustning. Besökare ska även mötas av hantverks- och andra kulturaktiviteter på området. För att öka tillgängligheten till och inom området kommer en ny asfalterad cykelväg att anläggas.

 

 

Extern skribent: Uppsala kommun

 

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.