— UPPSALA KOMMUN —

 

Nu öppnar äntligen biblioteket i Gränbystaden. På grund av den pågående pandemin blir det ingen invigning just nu – men förhoppningsvis kan biblioteket invigas senare i år.

 

Idag, måndag 17 maj, öppnar Gränbystadens bibliotek. Verksamheten kommer att finnas på plan tre i gallerian, nära östra entrén.

– Vi vill finnas där människor är, därför är jag glad över att vi nu kan öppna ett bibliotek i Gränbystaden som är en plats där människor möts. Det är viktigt att kulturen och biblioteksverksamheten är lättillgänglig, säger Linda Eskilsson, ordförande i kulturnämnden.

 

Som att kliva in i Central Park

Tanken är att biblioteksfilialen ska vara en oas i gallerian där besökare kan vila en stund. Filosofin kring inredningen och arkitekturen är att det ska kännas som att kliva in i en park.

– Det känns väldigt spännande nu, att vi äntligen kan öppna vår verksamhet trots pandemin. När man kommer in hos oss ska det vara som att kliva in i Central Park i New York. Vi har till exempel två fantastiska ljusträd med parkbänkar under, säger Paula Karlstam, samordnare Gränbystadens bibliotek.

 

Idén till att öppna en biblioteksfilial i Gränby kom när Brantingsbiblioteket var tvungna att stänga för renovering. Gränbystadens bibliotek kommer att vara öppen i ett år till att börja med, sedan ska verksamheten utvärderas.

Precis som övriga bibliotek i Uppsala kommun kommer Gränbystadens bibliotek att ha begränsad service och kortare öppettider på grund av pandemin och den höga smittspridningen.

 

Extern skribent: Uppsala kommun

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.