0 0
Read Time:1 Minute, 13 Second

TEATER / CORONAPANDEMIN —

(Uppsala stadsteater)

 

Uppsala stadsteater ställer in vårens föreställningar av ”Arsenik och gamla spetsar” på grund av de fortsatta publikrestriktionerna. Uppsättningen kommer att tas upp igen framöver. Teatern fortsätter att satsa digitalt och har premiär på två nyskrivna pjäser i april, vilka kommer ses av drygt 7700 elever.

 

Att ställa in vårens föreställningar av Arsenik och gamla spetsar är ett tråkigt, men nödvändigt, beslut menar Petra Brylander, vd på Uppsala stadsteater.

– Med tanke på de publikrestriktioner som ligger så ser vi ingen möjlighet att kunna spela den här uppsättningen under våren. Våra medarbetare har lagt ner ett otroligt jobb på att skapa den här uppsättningen, och vi sparar den i sin helhet för att ta upp den igen framöver, säger hon.

Samtidigt fortsätter Uppsala stadsteater att satsa digitalt. Två helt nyskrivna pjäser har digital premiär under april – Blåkepsen och Vargluvan (7 april) och Min mamma (23 april). I dagsläget har lärare i hela landet anmält att närmare 7700 elever kommer att få se föreställningarna på skoltid.
Även allmänheten kan se föreställningarna via Uppsala stadsteaters hemsida, där också de inspelade föreställningarna Älskade MarieLost in space och Meningen med döden redan finns att se.

Teaterns avdelning Barn & unga har också ställt om och skapar under våren både digitalt material till skolor och håller teaterkurser och samtal med ungdomar via nätet.

 

Extern skribent: Uppsala stadsteater • 2021-03-31

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.