0 0
Read Time:1 Minute, 47 Second

FASTIGHETER / FÖRVALTNING —

(Uppsala kommun)

 

Thomas Perslund blir vd för det nya bolaget Uppsala kommun Arenor och Fastigheter AB – som ska ansvara för verksamheterna på kommunens idrottsanläggningar samt förvalta och utveckla delar av kommunens fastighetsbestånd. Perslund kommer närmast från rollen som Sverigechef för byggbolaget Letho group.

 

– Det nya bolaget har en viktig uppgift att bland annat förenkla för Uppsalas föreningar. Jag tror att Thomas Perslund är helt rätt person för den uppgiften. Välkommen hit, välkommen hem Thomas, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande.

– Uppsala kommun gör en unik satsning genom att föra samman arenor, fastigheter och utveckling under ett paraply. Jag ser fram emot att få vara en del av detta och med mina erfarenheter inom både event och fastigheter bidra till en välfungerande verksamhet. Jag har tidigare varit delaktig i en liknande förändring och vet att en sammanslagning möjliggör ökad service för både hyresgäster och föreningar. Jag tycker det är viktigt med kundperspektivet och brinner för idrott och folkhälsa – vilket gör uppdraget extra roligt, säger Thomas Perslund.


BILDEN • Thomas Perslund


Thomas Perslund har en bred erfarenhet av ledarskap, fastighetsutveckling, service och evenemangsverksamhet. Han har bland annat varit biträdande fastighetsdirektör i Stockholms stad och vd för Friends arena i Solna. Thomas börjar sin nya tjänst den 16 augusti och lämnar i samband med detta sin nuvarande roll som Sverigechef för byggbolaget Letho group.

 

Om de nya bolaget

Uppsala kommun Arenor och Fastigheter AB är en sammanslagning av bolagen Fyrishov, Ihus/FFAB och Sportfastigheter. I det nya bolaget ingår också delar av fastighetsstaben och Idrott och fritidsförvaltningen, som idag är en del av den kommunala organisationen i Uppsala kommun. Sammanslagningen beslutades av kommunfullmäktige i november år 2020. Målsättningen med att samla verksamheten för arenor och fastighetsförvaltning i ett bolag är att på ett bättre sätt kunna ge utvecklad service till allmänheten och föreningar. Uppsala kommun Arenor och fastigheter AB ska arbeta med att ansvara för verksamheterna på kommunens idrottsanläggningar, exempelvis skötsel av fotbollsplaner och bokningssystem för lokaler. Bolaget ska också förvärva, äga, utveckla och förvalta en stor andel av kommunens fastigheter. Det nya bolaget påbörjar formellt sin verksamhet den 1 september 2021.

 

Extern skribent: Uppsala kommun

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.