0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second

BARN & UNGA / SOCIALTJÄNSTEN —

(UPPSALA KOMMUN)

 

Uppsala kommun får åtta miljoner kronor från Socialstyrelsen 2021, för att vidareutveckla sitt brottsförebyggande arbete och sociala insatser med barn och ungdomar i utsatta områden.

 

Trygghetsarbetet ligger högt på dagordningen i Uppsala. Målsättningen är tydlig: Gottsunda ska bort från polisens lista över särskilt utsatta områden.

Genom exempelvis Handlingsplan Gottsunda/Valsätra, har flera framsteg gjorts de senaste åren. Det har bland annat lett till ett ökat samarbete mellan polisen, kommunen och fastighetsägarna, socialsekreterare på plats i skolorna, och fler fritidsaktiviteter i direkt anslutning till skoltid.

– De senaste åren har vi utvecklat vårt förebyggande arbete rejält. Inte minst genom ökat samarbete mellan skola, socialtjänst, polis och fritid. Regeringens satsning ger oss möjlighet att göra ännu mer för att inga unga ska hamna i kriminalitet, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande.

Det ekonomiska tillskottet från Socialstyrelsen är välkommet inför det fortsatta arbetet:

– Vi ska vara hårda både mot brotten och dess orsaker. Samtidigt som vi får fler poliser behöver fler unga i områden som Gottsunda och Gränby ha en aktiv fritid och få sitt första sommarjobb, avslutar Erik Pelling.

Satsningar på fritidsaktiviteter i områden som Gottsunda och Gränby, för att bidra till en tryggare och mer trivsam livsmiljö, är inget nytt. Kommunen fattade under 2020 beslut om etablering av ”Allaktivitetshus” i både Gottsunda och Gränby, inom ramen för respektive områdes högstadieskola (årskurs 6–9).

 

Extern skribent: Uppsala kommun • 2021-03-23

 

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.