0 0
Read Time:1 Minute, 27 Second

SAMHÄLLSPLANERING / UPPSALA KOMMUN —

 

Fastighetsägare vill utveckla Uppsala Business Park i Fyrislund. Uppsala kommun kommer därför att ta fram en ny detaljplan för området och pröva bland annat 12 000 nya arbetsplatser, handel, industri, hotell och en gymnasieskola.

Vid plan- och byggnadsnämndens sammanträden den 28 januari beslutades att stadsbyggnadsförvaltningen ska ta fram en ny detaljplan för området Fyrislund. Anledningen är att Fastighetsägarna i Uppsala Business Park inkommit med en begäran om att få utveckla området med ytterligare 12 000 arbetsplatser (i dagsläget finns 3 000), industri, affärer, hotell med mer. Då detta inte ryms inom befintlig detaljplan kommer en ny att tas fram, där förslagen prövas.

– Det här blir en naturlig utveckling av området med fler industriarbetsplatser, affärer och kontor. Det innebär många jobb till Uppsala, säger Ylva Stadell (S), plan- och byggnadsnämndens ordförande.

För att åstadkomma en attraktiv miljö för företag krävs att en mängd stadsfunktioner som inkluderar offentliga platser som parker och torg integreras i miljön. Under arbetet med detaljplanen kommer en utveckling med cirka 30 000 kvm bruttoarea handel, 100 000 kvm kontor och 220 000 kvm industri samt gymnasieskola och hotell prövas.

– 12 000 arbetsplatser är ett otroligt tillskott för Uppsala, Uppsalaborna och hela regionen. Det här blir en ny stadsdel för innovation som kommer stärka Sveriges internationella roll i life science-branschen, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande.

Översiktsplanen för Uppsala pekar ut en grön länk mellan Sala Backe och årummet. Planläggningen av Fyrislund ska därför säkerställa och möjliggöra utveckling av denna. Den gröna länken är särskilt viktig då den östra delen av staden har sämst tillgång till grönområden.

Tidpunkten för ett beslut om antagande uppskattas till tredje kvartalet 2022, under förutsättning att planprocessen kan genomföras i sin helhet.

 

Extern skribent: Uppsala kommun

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.