0 0
Read Time:1 Minute, 27 Second

FÖRINTELSEN / WW2 / UPPSALA KOMMUN —

 

Den 27 januari samlas människor över hela världen för att uppmärksamma den internationella minnesdagen för Förintelsens offer. I Uppsala kommun uppmärksammas dagen på flera sätt –bland annat med två digitala program på Reginateatern och med ett boksläpp om ungas tankar kring Förintelsen.

Under kvällen kommer Uppsala kommun att anordna det digitala programmet ”Vi minns Förintelsen” på Reginateatern. Programmet innehåller tal och musik med anknytning till Förintelsen och dess offer och leds av kulturnämndens ordförande Linda Eskilsson (MP).
 
– Mänskliga rättigheter och allas lika värde måste vi hela tiden ta strid för. Vi ser idag hur antidemokratiska och främlingsfientliga politiker och rörelser på kort tid kan rasera det vi tar för givet. Vi får aldrig glömma Förintelsen, inte heller det som på kort tid hände i USA och i andra delar av världen, säger Linda Eskilsson (MP), ordförande i kulturnämnden.
 

Ungdomars tankar blir bok

I samband med dagen lanseras även boken 101 brev – en bok med ungdomars tankar om hat och Förintelsen. På grund av den pågående pandemin sänds även det programmet digitalt från Reginateatern.
 
Boken är framtagen som en del av projektet Out som drivs av Emerichfonden och Fredens Hus med stöd av MUCF och Stieg Larssons Stiftelse. Uppsala kommun ger alla elever i årskurs åtta ett exemplar av boken.
 

Överlevande berättar

Dessutom bjuder Fredens Hus in till ett skolprogram med föreläsningar och samtal om vikten av att minnas vår historia och att värna alla människors lika värde. Medverkar gör bland annat Emerich Roth, överlevande från förintelsen samt unga som deltagit i projekt för att föra berättelsen om Förintelsen vidare.
 
 
En direktlänk till hela programmet för Uppsala kommuns digitala program ”Vi minns Förintelsen” finns här!

Extern skribent: Uppsala kommun

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.