0 0
Read Time:55 Second

EKONOMI / NÄRINGSLIV / UPPSALA KOMMUN —

 

För att fortsätta stötta företagen har Uppsala kommun beslutat att inte heller 2021 ta ut avgifter från företag som vill flytta ut verksamheten på gator och torg, till exempel restauranger, kaféer och affärer. Även arrenden för verksamheter inom drabbade branscher slopas.

I samband med coronavirusets utbredning tog Uppsala kommun i april bort avgiften för de företag som ville flytta ut verksamheten på intilliggande gator och torg, till exempel affärer och restauranger. Beslutet gällde då till och med årsskiftet.

Nu har kommunstyrelsens mark- och exploateringsutskott beslutat om att ta bort markupplåtelseavgiften även under 2021. Syftet är att underlätta för drabbade branscher och att minska smittspridningen med mer av verksamheten utomhus.

– Pandemin har drabbat alla delar av samhället och kräver att alla ställer om. Genom att slopa den här avgiften förenklar vi för företagen att hjälpa Uppsalaborna att hålla avstånd, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande.

Kommunen slopar även fortsatt under 2021 avgifterna för företag som arrenderar anläggningar och mark av kommunen och som kan räknas som särskilt drabbade av pandemin, till exempel inom handel, restaurang och turism.

Extern skribent: Uppsala kommun

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.