0 0
Read Time:1 Minute, 11 Second

CORONAPANDEMIN / SMITTA / UPPSALA KOMMUN —

 

Med anledning av regeringens skärpta restriktioner idag för att minska smittspridning begränsar Uppsala kommun ytterligare flera verksamheter.

Regeringen uppmanar kommuner att stänga all verksamhet som inte är helt nödvändig. Det gäller till exempel badhus, bibliotek, museer och öppna förskolor. Uppsala kommun analyserar regeringens besked och hur de ska tillämpas.

– Det här är en tydlig skärpning från regeringen och det kommer påverka flera av kommunens verksamheter. Nu måste vi titta på hur vi bäst ska tillämpa det här lokalt för att få maximal effekt, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande. 

Utöver de verksamheter som redan har stängt, har kommunen identifierat flera som omedelbart påverkas av beslutet och gör uppehåll:

  • Simhallar
  • Öppna förskolor
  • Lokaluthyrning för idrott och fritidsaktiviteter (undantaget för ungdomar födda 2005 och senare samt elitidrott)
  • Bibliotek
  • Allis – Allaktivitetshuset

 

 

Dessutom påverkas flera andra verksamheter, exempelvis vigslar. Bokade vigslar i kommunens lokaler under lördag den 19/12 kommer att genomföras. Men vad som händer med senare vigslar kommer att utredas.

– Många verksamheter fyller en viktig funktion i samhället, men vi kan inte klassa dem som helt nödvändiga. Tyvärr påverkas även exempelvis allmänhetens åkning på Studenternas som var planerad att starta på söndag. Den kommer att hållas stängd tillsvidare, säger Anders Fridborg, säkerhetschef i Uppsala kommun.

På måndag 21 december sammanträder kommunens krisledningsnämnd för den fortsatta hanteringen av regeringens och Folkhälsomyndighetens direktiv.

 

Extern skribent: Uppsala kommun | 2020-12-18

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.