0 0
Read Time:50 Second

RELIGION / UPPLAND / ADMINISTRATION / UPPSALA STIFT —

 

Igår (läs torsdagen den 17 december) beslutade stiftsstyrelsen om utredningarna av indelningsändringar för församlingar i Heby kommun och Enköpings kommun.

Indelningsärende gällande församlingar i Heby kommun:
Stiftsstyrelsen beslutar att i dagsläget inte genomföra någon indelningsändring i området utan beslutar istället för att verka för ökad samverkan mellan Vittinge församling, Nora församling, Västerlövsta pastorat och Östervåla-Harbo pastorat.

Utredningen presenterade i remissutskicket två beslutsalternativ för sammanläggning och kompletterades med ett tredje alternativ för utökad samverkan efter sammanställning av yttrandesvaren.

Stiftsstyrelsen beslutar att utöka antal prästtjänster från minst en tjänst till en och en halv tjänst i Vittinge församling respektive Nora församling.

Frågan om sammanläggning av församlingarna/pastoraten i Heby kommun kommer att tas upp för prövning i Stiftsstyrelsen igen under nästa mandatperiod.

Indelningsärende gällande församlingar i Enköping kommun:
Stiftsstyrelsen har beslutat att bilda ett nytt pastorat av Fjärdhundra församling och församlingarna i nuvarande Enköpings pastorat. Det nya pastoratet ska heta Enköpings pastorat och bildas 1 januari 2022.

 

Extern skribent: Uppsala stift, Svenska kyrkan

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.