0 0
Read Time:1 Minute, 59 Second

VEGANISM / PODD / DJURENS RÄTT —

 

Redaktionen: UMLN tar inte ställning för eller emot veganism. Artikeln nedan är signerad Djurens Rätt och innehåller åsikter som de står bakom.

Idag släpper organisationen Djurens Rätt en ny podd som ska få fler att hitta sin inre djurrättsförespråkare. Podden ska vända ut och in på frågor kring djurrätt och vego och i varje avsnitt kommer programledaren Sarah Mansouri dyka ner i ett nytt aktuellt ämne. Det utlovas kunskap, underhållning och en och annan upprörd känsla.

Podden heter “På djurens sida!” och har som slogan “Has anyone told you att du är djurrättare?” Programledare Sarah Mansouri förklarar varför:

– Det finns en missuppfattning om att du måste vara väldigt insatt och kunnig för att engagera sig i frågor som rör djurrätt eller veganism. Men sanningen är att de allra flesta människor bryr sig om djurfrågor i någon mån och vill att djur ska behandlas på ett bra sätt. Det räcker ganska långt! Det finns dock mycket som allmänheten inte vet om olika djurindustrier och där kan vi bidra med vår kunskap, vi kan lova att det blir både kul och informativt men även kanske några upprörda känslor.   

I första avsnittet pratas det om grisarnas väg till julbordet med bland andra veterinären och författaren Lina Gustafsson som gäst. Dessutom så avhandlas vett och etikett kring julbordet. Hur pratar man om veganism/djurrätt med släkten? Går det att fira en vegansk jul utan att tumma på smaken och upplevelsen? 

– Du behöver såklart inte vara vegetarian eller vegan för att lyssna men det är nog bra att vara lite intresserad av vad som läggs på tallriken, säger Sarah Mansouri, programledare och ansvarig för sajten Välj Vego hos Djurens Rätt.

Den nya podden ska blir ett permanent inslag i organisationens kommunikation och finns där poddar finns men ska även sändas i videoformat via organisationens egna Youtube-kanal.

– Vi vill vara där våra lyssnare finns så därför har vi tagit fram ett format som funkar oavsett om du bara vill lyssna eller om du vill se ansiktena bakom mikrofonerna, säger Sarah Mansouri.

Det är inte första gången organisationen släpper podd. Redan 2017 släppte man “Förändra-podden” som var en del av ett projekt för att utbilda och engagera unga djurrättsförespråkare i olika demokratiska påverkansmetoder. Under sommaren släpptes även “Djurens Rätts sommarprat” i en serie om fem avsnitt.

 

Extern skribent: Djurens Rätt

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.