0 0
Read Time:1 Minute, 17 Second

OMSORG / RÖDA KORSET / UPPSALA KOMMUN —

 

Sedan i april har Uppsala kommun haft en överenskommelse med Röda Korset för att mobilisera och samordna frivilliginsatser kopplade till coronapandemin. Denna överenskommelse förlängs nu till den 30 juni 2021.

Sedan överenskommelsen trädde i kraft har Röda Korset (Uppsala rödakorskrets) samordnat frivilliginsatser kopplade till stöd för riskgrupper, exempelvis inköp av mat, hundpromenader, uthämtning av medicin och samtalsstöd. Många föreningar har varit engagerade i arbetet och fortsätter att bidra löpande.

– Civilsamhällets insatser det här året har varit imponerande och de har bidragit till att minska smittspridning och skydda riskgrupper. Röda Korsets samordning har spelat en stor roll och det är viktigt att deras arbete kan fortsätta. Krisen är inte över och alla insatser behövs fortfarande, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande.

Utöver att ge stöd till riskgrupper har fokus i samverkan breddats till att involvera även Uppsalas barn och unga med målet att ge dem en så trygg tillvaro som möjligt.

– Röda Korset vill att ingen ska lämnas ensam i en kris. Tillsammans med Uppsalaborna visar vi dagligen prov på medmänsklighet och handlingskraft genom ett fantastiskt engagemang och en enorm anslutning till våra hjälpinsatser. Det är endast via samarbete som vi kan hjälpa flera i samhället samtidigt som vi använder våra gemensamma resurser på ett hållbart sätt, säger Dlovan Kassab, verksamhetschef för Uppsala rödakorskrets.

Uppsala rödakorskrets får 600 000 kronor i föreningsbidrag från Uppsala kommun för den samordnande rollen från januari till juni 2021. Sedan tidigare har 900 000 kronor betalats ut i föreningsbidrag för det arbetet.

Extern skribent: Uppsala kommun

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.