0 0
Read Time:54 Second

SJUKVÅRD / REGION UPPSALA —

 

Covid-19 har medfört att de flesta vårdgivare i primärvården haft färre besök än vanligt. Det förvärrade läget under hösten drabbar många verksamheter. Region Uppsala kommer därför betala ut en kompensation som ska täcka upp de minskade besöksintäkterna.

Beslutet gäller vårdcentraler, barnavårdscentraler och barnmorskemottagningar i privat och offentlig regi och omfattar perioden oktober 2020 till februari 2021. Regionen betalar mellanskillnaden upp till ersättningsnivån för motsvarande månad året innan.

– Den förvärrade smittspridningen och pandemins effekter i stort påverkar antalet besök till vårdgivarna. Det är viktigt att de inte behöver dra ner på sin verksamhet på grund av förlorade intäkter som pandemin orsakar. Därför tar vi nu beslut om möjlighet till förstärkt utbetalning till vårdgivarna, säger Malena Ranch (MP) ordförande i vårdstyrelsen.

Tidigare i år har det betalats ut en kompensation för minskade besök för perioden mars – augusti. Det har då enbart gällt för privata vårdgivare.

– Den här situationen gäller alla vårdgivare, både offentliga och privata och därför har vi denna gång valt att göra extra utbetalningar till alla som haft minskade besök, avslutar Malena Ranch.

Extern skribent: Region Uppsala

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.