0 0
Read Time:1 Minute, 8 Second

TEATER / ONLINE —

En humorserie i 24 delar, digitala föreställningar och kortfilmer om arbetet inne på teatern – det är några av de satsningar som Uppsala stadsteater nu gör för att underhålla sin publik på distans.

Uppsala stadsteater har stängt sin publika verksamhet fram till nyår. För att fortsätta kunna ge sin publik kultur och en teaterupplevelse på distans så satsar teatern nu på digitalt innehåll på hemsidan.

– Alla teaterns föreställningar och program över jul och nyår är ju inställda så här kommer ett litet ljus i mörkret till vår publik, säger Petra Brylander, vd på Uppsala stadsteater.

Idag, tisdagen den 1 december, är det premiär för del ett av humorserien Julfesten i 24 delar, där ett avsnitt om dagen kommer att släppas upp i en digital julkalender på teaterns hemsida, på Youtube och på Facebook.

Initiativtagare, manusförfattare och medverkande är skådespelaren Linda Kulle och sångaren, musikern och manusförfattaren Per Wickström.

Utöver Julfesten så ligger ungdomsensemblens sedan tidigare inspelade föreställning Lost in space uppe på hemsidan. Det planeras även för att ett par till av teaterns föreställningar ska kunna filmas av och visas digitalt. 

På uppsalastadsteater.se kan besökare nu även följa med på en digital tur bakom kulisserna, se korta filmer om arbetet inne på teatern, läsa reportage och lyssna på teaterns podd.

______________________________
Extern skribent: Uppsala stadsteater

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.