0 0
Read Time:1 Minute, 25 Second

STIPENDIER / UPPSALA KOMMUN —

I dag fattade kulturnämnden beslut om att tilldela Uppsala kommuns hedersstipendium 2020 till fotografen Stewen Quigley.

– Ett enigt stipendieutskott föreslog kulturnämnden att tilldela Stewen Quigley hedersstipendiet i år. Stewen Quigley bidrar till att göra Uppsala till en kulturstad. Inte minst genom magasinet BIZART som kan hämtas på kommunens bibliotek, säger Elisabeth Ståhle, sammankallande i kulturnämndens stipendieutskott.

Stewen Quigley är född 1952. Han är fotograf, sedan 43 år vd för Q-Image bild och design samt sedan 13 år ansvarig utgivare för magasinet BIZART. Stewen har fotograferat och filmat på uppdrag av allt från stora internationella börsbolag till lokala företag. Han var under 10 år Bonnierförlagets författarfotograf och arbetade sedan med uppdrag från Pharmacia, Procordia, Atlas Copco, SAS, Industrivärlden och många biotechföretag, liksom med uppdrag inom universitet och offentlig sektor.

Kombinationen kultur, kommunikation och näringsliv ligger Stewen varmt om hjärtat. Med magasinet BIZART har han hjälpt till att lyfta fram kraften, kreativiteten och mångsidigheten i ett dynamiskt och internationellt Uppsala.

Kulturnämndens hedersstipendium inrättades 1977 och har utdelats varje år sedan dess. Enligt stadgarna tilldelas förtjänt person hedersbetygelse i form av ett konstverk, i år till ett värde av högst 20 000 kronor och ett diplom utformat av konstnären Ulla Fries.


Kulturnämndens motivering: Uppsala kommuns hedersstipendium 2020 tilldelas fotografen Stewen Quigley för hans mångåriga gärning att sätta skärpan på kulturens betydelse i samhället. Nyfiket, mångfacetterat och med osedvanligt driv har Stewen Quigley erbjudit mötesplatser och visat konstens, konstskaparnas och kulturentreprenörernas vikt i samhälle och näringsliv. Med magasinet BIZART har Stewen Quigley under många år på ett inspirerande sätt tillgängliggjort konst och kultur för allmänheten.

Vi på UMLN gratulerar Stewen Quigley till utnämningen!

___________________________________________
Extern skribent: Uppsala kommun

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.