0 0
Read Time:59 Second

SARS-COV2-PANDEMIN / REGION UPPSALA —


Antalet patienter som vårdas på sjukhus för covid-19 fortsätter att öka. Nu söker sjukhusen i Region Uppsala efter vårdutbildad personal.

– Vi har stort behov av mer personal och vänder oss nu till alla med relevant vårdutbildning och erfarenhet som vill göra en insats och ber dem att höra av sig, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Mikael Köhler.

På måndagen vårdades sammanlagt 99 patienter med covid-19 på Akademiska sjukhuset och Lasarettet i Enköping, varav 19 på intensiv- eller intermediärvårdsavdelning. Dessutom vårdades tre patienter från Uppsala län på intensivvårdsavdelningar utanför länet, för att avlasta Akademiska sjukhuset.

– Personalen gör sitt yttersta, men de behöver bli fler. Vi vet att det finns sjuksköterskor och undersköterskor som tidigare har arbetat i vården som nu arbetar på andra arbetsplatser. Vi hoppas att några av dessa ska vilja komma och hjälpa sina gamla kollegor, säger Mikael Köhler och fortsätter:

– Vi hoppas också att arbetsgivare som har medarbetare med den vårdbakgrund vi söker nu drar sitt strå till stacken genom att bevilja tjänstledighet.

Akademiska sjukhuset och Lasarettet i Enköping behöver omgående sjuksköterskor och undersköterskor. Tidigare erfarenhet av slutenvård, intermediärvård eller intensivvård krävs.

____________________________________
Extern skribent: Region Uppsala | 2020-11-23

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

2 thoughts on “AKUT! | Allt fler vårdas på sjukhus för covid-19: Region Uppsala söker extra vårdpersonal

 1. Hej!
  Jag är undersköterska och vill gärna komma i kontakt med Mikael köhler!
  Jag är bred att komma och hjälpa er om ni kan ordna någonstan nära sjukhuset för mig att sova.har lämnat medelande via linkedin utan att få svar.
  jag är redo!
  MVH
  cyrus

  1. Hej Cyrus,

   Tack för att du läser UMLN! Att komma i kontakt med Mikael Köhler kan säkert vara extra knepigt i dessa coronatider. Men om du har en utbildning och erfarenhet av att arbeta inom vård lär det sannolikt finnas behov av din hjälp nu. Om du inte har gjort det tidigare, pröva att gå in via denna länk till Region Uppsala där de presenterar olika lediga jobb. Där kanske du kan få kontakt med någon som kan hjälpa dig vidare till ett jobb. Lycka till!

   Bästa hälsningar,
   UMLN redaktion

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.