0 0
Read Time:1 Minute, 19 Second

SARS-COV2-PANDEMIN / UPPSALA KOMMUN / ÅTGÄRDER —

Från och med idag, lördag 21 november, kan du parkera för en krona i Uppsalas stadskärna. Det är en del av kommunens paket för att stötta det lokala näringslivet och för att minska trängseln i kollektivtrafiken.

Nu sänker kommunen tillfälligt avgiften på parkering i stadskärnan, zon A, till en krona första timman, när du betalar med mobil (app eller sms). Vid kortbetalning gäller ordinarie taxa. Enligt Erik Pelling, kommunstyrelsens ordförande (S) är det ett sätt att minska trängseln i kollektivtrafiken.

– Det är en tillfällig åtgärd för att underlätta för Uppsalabor att handla säkert i city. Helst hoppas jag att fler cyklar eller går, men det är inte ett alternativ för alla, säger han.

Cityhandeln har drabbats hårt av coronapandemin, men många handlare och restauranger erbjuder nu exempelvis hämttjänster, handel och servering utomhus. Billigare parkering är tänkt att underlätta detta.

– Om vi vill ha en levande och välmående stad även efter pandemin måste vi göra vad vi kan för att stötta det lokala näringslivet, fortsätter Erik Pelling.

Avgiftssänkningen gäller de parkeringsplatser som kommunen förvaltar inom Uppsala Parkering AB, inklusive Centralgaraget. För att ytterligare underlätta för avhämtning inför kommunen även helt avgiftsfri korttidsparkering max 20 minuter vid S:t Eriks torg. Fler platser kan bli aktuella.

Kommunen har även uppmanat privata parkeringsbolag att sänka sina avgifter, men kan inte tvinga fram en sänkning. Var uppmärksam på skyltning.
Beslutet om de sänkta avgifterna gäller tills vidare, som längst till och med 31 augusti 2021. Åtgärderna är framtagna efter dialog med lokalt näringsliv och Uppsala Citysamverkan.

______________________________________
Extern skribent: Uppsala kommun | 2020-11-20

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.