0 0
Read Time:1 Minute, 36 Second

HEBY KOMMUN / E-HANDEL —

En unik överenskommelse om ett samverkansprojekt för utveckling av Morgongåva tätort signeras i dagarna. Projektet handlar om att förbättra trafiksituationen i och kring företagsparken för de som bor och arbetar i Morgongåva. Undertecknare av projektet är Region Uppsala, Heby kommun och Morgongåva Företagspark, tillsammans med företagen Apotea, Adlibris, Babyland och Widforss som alla har sitt logistiklager i Morgongåva.

Den snabba e-handelstillväxt som sker i Morgongåva har bidragit till ökade godstransporter och ökat antal persontransporter. Parterna i samverkansprojektet ser ett stort behov av att minska persontransporterna med bil till och från tätorten för att komma till rätta med dagens trafiksituation. Genom att ta ett helhetsgrepp kring åtgärder för att främja hållbara resor och transporter hoppas parterna kunna effektivisera trafikflödena i tätorten och förbättra trafiksäkerheten. Förändringarna är också angelägna för att nå målen i Agenda 2030.

– E-handelsverksamheten i Morgongåva expanderar och har redan en mångmiljardförsäljning och ytterligare utbyggnad planeras, därför är hållbara transporter ett viktigt samarbete. säger Henrik Lindley, VD för Morgongåva Företagspark.

Inom ramen för överenskommelsen har en handlingsplan tagits fram. Bland aktiviteterna i handlingsplanen kan nämnas:

  • Utreda om arbetstidernakan anpassas efter kollektivtrafiken eller/och kollektivtrafiken kan anpassas till skifttiderna.
  • Installera realtidsinformation om kollektivtrafiken (tider, förseningar mm) på de större arbetsplatserna i företagsparken.
  • Se över hur tung trafik i Morgongåva kan optimeras avseende miljö och flöden.
  • Arbeta för att en vägplan finns fastställd för en gång- och cykelväg mellan Vittinge och Morgongåva.
  • Arbeta för att öka andelen resande som använder kollektivtrafik.

– Vi är mycket glada över den snabba tillväxt som vi ser bland E-handelsbolagen i Morgongåva. Nu behöver vi tillsammans arbeta vidare så att vi får en hållbar och säker trafiksituation för våra kommuninvånare och anställda som pendlar till Morgongåva Företagspark. Jag är mycket stolt och nöjd över det nära samarbete som utvecklats mellan alla berörda parter, säger Åsa Nylander, förvaltningschef för samhällsbyggnadsförvaltningen i Heby Kommun.

_______________________________________
Extern skribent: Trafik och Samhälle | 2020-11-11

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.