0 0
Read Time:1 Minute, 29 Second

SPORT / SVENSKA TENNISFÖRBUNDET —

I dag är det äntligen premiär för elitserien för damer. Sverigeettan Rebecca Peterson är en av alla stjärnor som väljer att spela i högsta serien i år. Fair Play TK är regerande mästare efter finalsegern mot Upsala TK för ett år sedan. I år finns flera lag som aspirerar på slutsegern och det blir en högintressant serie att följa.

–  Det ska bli jättekul att få spela för SALK, vi ska gå för guld, säger sverigeettan Rebecca Peterson i en intervju med tennis.se.

– Vi är glada att vi under dessa svåra tider kan genomföra elitserien. Vi har respekt för att klubbarna har begränsat med utrymme och vill minimera antalet personer i hallarna, säger Henrik Odervall, tävlingsansvarig på Svenska Tennisförbundet. Elitserien kommer därför i år inte kunna välkomna publik i den omfattning som vi gjort tidigare. Med de åtgärder som vidtagits hoppas vi att vi tillsammans kan genomföra detta under säkra och ansvarsfulla former och ser fram emot en mycket spännande serie.

Svenska Tennisförbundet gör, liksom för de nationella tourerna, en extra satsning även på årets elitserie. Prispengarna i elitserien dubblas (totalt 140 000 kr), en ökning som är permanent från och med årets serie.
Dessutom kommer finalen den 5 december att livesändas av Svenska Tennisförbundet.

– Detta är ett steg i att stärka elitseriens status och göra tennisen tillgänglig för fler, såväl för de redan inbitna som för nya målgrupper. Elitserien är en av årets höjdpunkter där tennisen håller högsta nationella nivå och klubbarna står för fina arrangemang, fortsätter Henrik Odervall.

Lagen i elitserien 2020:
Enskede LTK, Fair Play TK, GLTK, Helsingborgs TK, Lidköpings TK (nya), SALK och Upsala TK (nykomlingen Växjö TS har dragit sig ur).

Premiäromgången idag, tisdagen den 10 november:
Helsingborgs TK–Lidköpings TK, SALK–GLTK och Upsala TK–Enskede LTK.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.