0 0
Read Time:1 Minute, 18 Second

ERKÄNNANDE / UPPSALA KOMMUN —

Under fredagen delades pedagogiska priset för vuxenutbildningen i Uppsala kommun ut. Vinnaren är Antoine Moubarak på Bergstrands vuxenutbildning som överraskades på sitt jobb. Det är första gången som priset delas ut.

Både elever, kollegor och allmänhet har kunnat nominera lärare eller arbetslag till priset.

– Med glädje börjar vi nu att dela ut det pedagogiska priset för föredömliga insatser i vuxenutbildningen. Pedagogerna har en viktig roll med att ge individer en ny chans i livet med att handleda dem till ett nytt yrke, hjälpa dem byta karriär eller lära ut det svenska språket. Som den första mottagaren av detta pris vill jag gratulera Antoine för en efterföljansvärd prestation och tacka för hans insatser, säger arbetsmarknadsnämndens ordförande Mohamad Hassan (L).

Det var i maj tidigare i år som Uppsala kommun inrättade ett pedagogiskt pris inom vuxenutbildningen i Uppsala.

Priset delas ut en gång per år och har till syfte att uppmärksamma och visa uppskattning för det arbete som lärare gör. Tanken är också att priset ska uppmärksamma och inspirera till pedagogisk utveckling och lyfta och sprida goda exempel.

– Lärarna inom vuxenutbildningen har ställts inför stora utmaningar under coronapandemin. Antoine har trots det lyckats bygga upp en trygg och säker lärmiljö för sina elever. Det vill vi förstås uppmärksamma och hedra honom för, säger Ulrika Grönqvist, vuxenutbildningschef.

Motiveringen till årets pristagare lyder: För ett pedagogiskt och inkluderande ledarskap som ingjuter hopp, som inspirerar eleverna att prestera sitt bästa och som dessutom har lyckats skapa en trygg och säker arbetsmiljö under den ansträngda corona-pandemin.

____________________________________
Extern skribent: Uppsala kommun | 2020-11-06

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.