0 0
Read Time:1 Minute, 34 Second

TÅG / JÄRNVÄG / (SJ) —

I samband med biljettsläppet den 4 november, för resor från och med 8 februari 2021 och framåt, återgår SJ till normala köpvillkor för enkelbiljetter. Resenären kommer då att kunna välja mellan en biljett som går att boka om och en biljett som inte går att boka om. Tillägget för en ombokningsbar biljett sänks samtidigt.

Under den första fasen av coronapandemin, då Folkhälsomyndigheten införde reserestriktioner, uppstod ett stort behov av att boka om redan köpta resor med SJ. För att möta behovet gjordes alla biljetter ombokningsbara och resenärerna erbjöds att boka om eller att få ett värdebevis. Idag är situationen en annan. Det akuta krisläget har övergått till en mer stabil situation, där alla känner till rekommendationerna. Resenären kan därför i dag själv avgöra om hen vill uppgradera sin biljett och göra den ombokningsbar eller ej, men eftersom situationen fortfarande är speciell har kostnaden sänkts.

För att boka en ombokningsbar biljett behöver resenären lägga till 20-30 kronor på SJs dagtåg.

– Även om situationen fortfarande är speciell, låter vi nu våra kunder ta ställning till om de behöver ha möjlighet att boka om sin biljett eller inte. Vi har dock sänkt priset för våra ombokningsbara biljetter, då vi vet att många kan känna osäkerhet kring sina planer i nuläget, säger Maria Hofberg, Chef för Produkt och Prissättning på SJ.

Den tillkommande kostnaden för en ombokningsbar biljett, 20-30 kronor, har lagts på en nivå som ska vara möjlig för de allra flesta resenärerna. Ju längre resan är desto högre blir den tillkommande kostnaden, men kan inte överstiga 30 kronor.

– Vår förhoppning är att ingen som vill boka en ombokningsbar biljett ska tveka på grund av priset, avslutar Maria Hofberg.

I samband med biljettsläppet den 4 november för resor från 8 februari återgick SJ till att erbjuda biljetter i tre kategorier: ej ombokningsbar, ombokningsbar och återbetalningsbar.

____________________________________________
Extern skribent: Statens Järnvägar (SJ) | 2020-10-04

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.