0 0
Read Time:1 Minute, 15 Second

________________

SPORT / BOOKMARK FÖRLAG —

Berättelsen om Björn Borg berättar journalisten Jan Söderqvist om hur Sveriges mest kända idrottsman förvandlade sig själv till en oövervinnerlig tennismaskin – och hur han efter idrottskarriären drabbades av en serie svåra motgångar som hotade att riskera allt.

Vid millennieskiftet utsågs Björn Borg till Sveriges främsta idrottare genom alla tider, hans framgångar på tennisbanorna fick en hel värld att häpna. Han vann Wimbledon fem år i rad och Franska öppna mästerskapen i Paris sex gånger. Hans rekordbrytande triumfer på tennisbanor runt om i världen fick en hel värld att häpna och börja viska om det nästan Bjlrn onaturligt disciplinerade tennisundret från norr. Men redan vid 26 års ålder lade han racketen på hyllan, till allas storögda förvåning. Vad var det egentligen som hände?


Illustrationsbild

– Att det aldrig har funnits en heltäckande bok om Björn Borg, en bok som tar ett grepp om hela hans karriär och det turbulenta efterspelet, är för mig otroligt märkligt. Jag hoppas att mina läsare ska få en bild av hur fantastisk hans prestation var och få förståelse för framgångens höga pris i det här fallet, säger Jan Söderqvist

Ren vilja: Berättelsen om Björn Borg sätter författaren och tennisentusiasten Jan Söderqvist in fenomenet Björn Borg i sitt speciella tennissammanhang och i en tid av snabb samhällsförändring. Boken täcker hela Borgs karriär och liv, från den mytomspunna garageporten i Södertälje till den omskrivna rättegången mot tidningen Z.

Boken släpps 2 november på Bookmark Förlag.

____________________________
Extern skribent: Bookmark Förlag

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.