0 0
Read Time:1 Minute, 21 Second

TEATER / STOCKHOLM / CORONAPANDEMIN —

Dramatens ledning har idag beslutat att ställa in all publik verksamhet på teaterns scener till och med den 19 november. Beslutet är fattat med anledning av Länsstyrelsen Stockholms beslut om en fortsatt begränsning om max 50 personer vid offentliga sammankomster och Folkhälsomyndighetens allmänna råd för Stockholms län med en uppmaning till allmänheten att avstå från sammankomster, bland annat konserter och föreställningar.

– Det är med tungt hjärta som vi nu ser det nödvändigt att stänga teaterns publika verksamhet de kommande tre veckorna. Vår sammanvägda bedömning är att det är det enda rimliga att göra för att ta vårt samhällsansvar i nuläget. Vi kommer noga att följa utvecklingen och avvaktar med att ta nästa steg till den 19 november då vi kommer göra en ny bedömning. Nu hoppas vi att smittkurvorna vänder neråt så att vi snart kan möta publiken igen, säger Maria Groop Russel, VD för Dramaten.

Det är åtta produktioner som berörs av beslutet – i första hand fyra föreställningar som redan är uppe på repertoaren; Elektra, Liv Strömquist tänker på sig själv, Maj och Röde Orm. Fyra premiärer under november månad kommer också att flyttas fram; Ambulans, Berusade, I väntan på att gå och Welcome to Sweden. Alla som köpt biljetter till dessa föreställningar kommer att kontaktas av Dramatens kundtjänst och får pengarna i retur.

För arbetsplatsen Dramaten inskärps och påminns om redan befintliga regler om att alla som kan ska utföra arbetet hemifrån och i övrigt följa Folkhälsomyndighetens lokala allmänna råd. Beslutet påverkar pågående repetitionsarbete inför kommande premiärer och här görs enskilda bedömningar av hur arbetet ska fortskrida.

_____________________
Extern skribent: Dramaten

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.