0 0
Read Time:1 Minute, 49 Second

IDÉER / INITIATIV —

Har du en företagsidé som kan platsa i en historisk herrgårdsmiljö med omgivande unik natur? Var med och föreslå hur verksamheterna kring klassiska Hammarskog kan utvecklas!

Uppsala kommun bjuder in företag och enskilda att bidra med idéer till utveckling av verksamheter i herrgården och naturreservatet Hammarskog, vid Ekoln.

– När vi blir fler i ett växande Uppsala ska utflyktsmål och friluftsliv utvecklas för att ge ökade möjligheter till meningsfull fritid och rekreation. Stora satsningar planeras för att utveckla den potential som finns i Hammarskogs friluftsområde med herrgårdsbyggnad och fin natur, där vi ser fram emot samarbete med det lokala näringslivet, säger Rickard Malmström, kommunalråd (MP).

Idag är Hammarskog ett friluftsområde med bland annat naturstigar, friluftsbad, raststugor, grillplatser och fågeltorn. I herrgården driver kommunen helgkafé och uthyrning av roddbåtar. I de kringliggande byggnaderna bedrivs olika hantverk, kurser och kommunens naturskoleverksamhet.

Kommunens ambition är ett mer levande Hammarskog med långsiktigt hållbara verksamheter som utvecklas av egen kraft.

– Vi vill hålla öppet för allmänheten alla dagar året runt och öka attraktionskraften genom ett större utbud, förbättrad kvalitet och service. Dessutom vill vi skapa förutsättningar för nya etableringar, fler arbetstillfällen och en ökad omsättning inom besöksnäringen som har tagit mycket stryk under coronapandemin.

Kommunen kommer de närmaste åren att investera i bland annat att ny infartsväg till Hammarskog, ny parkering, nya leder, renoverade och nya lokaler.

– Det finns stora möjligheter att utveckla verksamheter i området även med hänsyn till reservatet. Uppsala kommun är dessutom inte främmande för att göra nya investeringar i byggnader eller andra anläggningar som kan öka områdets attraktionskraft, säger friluftsstrateg Agneta Säfsten som ansvarar för projektet.

I ett första steg ställer kommunen några frågor för att få in tips och idéer inför en upphandling av framtida verksamhet i Hammarskog. Intresserade svarar via upphandlingssystemet Kommers Annons, referensnummer KSN-2020-03000 (följ länken nedan).

Sista dag för att inkomma med svar är 27 november. Alla aktörer i EU är välkomna att söka.

Uppsala kommun kommer att arrangera en guidad tur i området 11 november 13:00–15.00. För att minska risken för smittspridning kommer antal deltagare att vara begränsat. Anmäl intresse för guidning till agneta.safsten@uppsala.se senast 9 november 12.00.

___________________________
Extern skribent: Uppsala kommun

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.