0 0
Read Time:1 Minute, 20 Second

UPPSALA KOMMUN / SERVICE —

Äldrenämnden i Uppsala kommun beslutade vid ett sammanträde den 22 oktober att upphandla leverantör för digitala inköp av dagligvaror via hemtjänsten. En viktig anledning till upphandlingen är att äldre personer med hemtjänst får mer inflytande över vilka varor som ska handlas hem. Samtidigt får medarbetare i hemtjänsten en bättre arbetsmiljö när de inte behöver transportera matkassar från butiken.

– Ambitionen med de digitala inköpen via hemtjänsten är att Uppsalas äldre ska känna ökad delaktighet och makt att bestämma över sina liv. Det är även en viktig del i vårt mål att vara en äldrevänlig kommun. Självklart ska alla som behöver det få hjälp av personalen att göra sina inköp digitalt, säger Caroline Hoffstedt, (S) ordförande i äldrenämnden.
 
Digitala inköp av dagligvaror är en tjänst som idag nyttjas i flera andra kommuner. Insatsen innebär att inköpen genomförs digitalt via en upphandlad matleverantör som kan leverera matvaror till den enskilde.
 
En sådan tjänst leder till flera positiva effekter. Det handlar inte minst om en ökad delaktighet i valet av varor och en minskad risk för felköp eller utebliven vara. Det handlar även om att den enskilde kan handla färdiga matlådor som leverantören tillhandahåller och ta del av eventuella erbjudanden från leverantören av inköpstjänsten. Samtidigt avlastas hemtjänstens personal från uppgiften att åka iväg och bära hem matkassar. Det medför en bättre arbetsmiljö och en smartare användning av våra gemensamma resurser.
 
Hemtjänst innebär i första hand hjälp i det egna hemmet. Även vissa insatser utanför hemmet ingår i begreppet hemtjänst, som till exempel inköp av dagligvaror och leverans av matlådor.

_________________________________________
Extern skribent: Charlotte Näsström för Uppsala kommun

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.